Kémfotón az új BMW roadster

2007.01.19. 14:57


Egyelőre senki nem tudja biztosan, hogy mi is látható a képen. Az biztos, hogy egy BMW sportkocsi-prototípus, de egyelőre kétféle elmélet is kering arról, hogy milyen szerepet tölthet be a német gyártó modellpalettáján. Az alaposan álcázott tesztpéldány egész biztosan nagyobb, mint a jelenleg gyártott Z4-es – méretei a Mercedes SL-éivel vetekszenek –, de ettől a megfigyeléstől még nem oszlik el a köd.


Egyesek úgy vélik, hogy a Z8-as utódja, a Z9-es néven emlegetett drága és nagy teljesítményű modell bújik meg az álcázásul felragasztott ronda fekete karosszériaelemek mögött. Ugyanakkor akadnak, akik a Z4 utódját látják a prototípusban, amely szerintük azért lesz nagyobb, mint a jelenlegi, hogy még véletlenül se rontsa a ma még szintén csak a pletykák szintjén létező apró sportkocsi, a Z2-es esélyeit.

Akármi is az igazság, a prototípus láthatóan a fejlesztés késői szakaszánál tart, így egy-két éven belül biztosan találkozhatunk az álcázatlan szériapéldánnyal valamelyik nagy autókiállításon.