Corvette-ritkaságok Chicagóban

2007.02.02. 15:25


Galéria - kattintson a képre

Két különleges festésű sportkocsit mutat be a GM a jövő hét végén nyíló Chicagói Auto Show-n. A Ron Fellows ALMS GT1 Champion Corvette Z06 és az Indianapolis 500-as verseny felvezetőautójának replikája műszaki szempontból ugyan azonos az autókereskedőknél bármikor megvásárolható Corvette-ekkel, de mindkét autó igen kis példányszámban készül, és látványos részletmegoldásaik miatt hamarosan a gyűjtők féltett kincseivé válhatnak.


Galéria - kattintson a képre

A visszafogott metálbordó csíkozásáról és fehér fényezéséről felismerhető ALMS Z06-ossal a American Le Mans sorozatban a elmúlt hat évben zsinórban begyűjtött hat GT1-es bajnoki címének állít emléket a GM, amelyek mind egyetlen autóversenyző, a kanadai Ron Fellows nevéhez fűződnek. A kisszériás Corvette jellegzetes festése mellett a belső tér vörös-fekete kárpitozásáról, a szériaváltozatétól kismértékben eltérő műanyag légterelő idomairól és krómozott keréktárcsáiról ismerhető fel. Ebből a változatból összesen 399 példányt készítenek, amelyek közül 300 az Egyesült Államokban, 33 Kanadában, és 66 a világ többi részén találhat gazdára, 77 500 dolláros, azaz átszámítva több mint 15 millió forintos áron.


Galéria - kattintson a képre

Valamivel több - egész pontosan 500 példány - készül a jóval látványosabb Indy 500-as kabrióból, amely minden részletében megegyezik a híres autóverseny idei felvezetőautójával. Az oldalt sárga mintákkal és az Indianapolis 500 címerével díszített, metálnarancs fényzesű kétüléses roadster nem az 505 lóerős Corvette Z06-oson alapul, mint a Ron Fellows modell - bár hatliteres motorjának 405 lóereje így is bőségesen elegendő -, viszont kétségtelenül ez a látványosabb a két változat közül. A karosszéria színe a kormány és a műszerfal betétein is visszaköszön, az üléstámlákon pedig megismétlődik az Indy 500 logó. Ez a típus valamivel olcsóbb lesz, átszámítva csupán 13 millió forintot kérnek érte, de aligha ez lesz az egyetlen ok, amiért egy pillanat alatt elkapkodják majd. A látványos kabriót ugyanis már a tavasz elején piacra dobják, így a tehetősebb rajongók már ilyennel mehetnek a május végi Indy 500-ra.