Kémfotón a Jaguar CX-F

2007.04.03. 09:41


Galéria - kattintson a képre

A Detroitban bemutatott tanulmány után máris tesztpályára került a Jaguar új, formabontó S-Type utódja, a CX-F. Svédországban, elődje társaságában kapták memóriakártyára az újdonságot, mely amellett, hogy alacsonyabb, néhány centivel hosszabb és szélesebb is, mint az S-Type, azaz tökéletesen alkalmas arra, hogy a korábbi luxusautós imidzs helyett sportorientált BMW 5 ellenfélként küldjék pályára.
A szériamodellnek annyira nem kupészerű a tetővonala, mint a detroiti koncepciónak, a parkolókamerákat hagyományos visszapillantó tükrökre cserélték, és a szenzoros ajtónyitást is normál kilincsek váltják. Az első fényszórók valamivel nagyobbnak tűnnek, míg a kiállításra tökéletes, de a mindennapi életben nyűgös 21 colos kerekeket kisebbekre cserélték. A kevésbé csapott tetőív miatt nagyobb fejtér marad hátul, a versenyülések is vastagabban tömött hagyományos székeknek adják át a helyüket, és a funkciók szenzoros működtetése is elmarad, bár a LED-es hangulatvilágítást részben meghagyják.
A motorválasztékban a már ismert 420 lovas V8-as mellett felbukkan majd a 2,7 literes, V6-os dízel továbbfejlesztett változata is.