Eltűnik az Audi RS4 szedán?

2007.06.18. 10:20

Állítólag már le is állították a legsportosabb négyajtós Audi gyártását. A brit Autocar szerint a szeptemberben érkező RS6-os kedvéért válik meg az Audi egyik legelismertebb autójától, de mi úgy véljük, nem ez az egyetlen okuk a négyajtós RS4-es eltüntetésére.

Az RS4 szedán gyártásának leállítása illogikus lépésnek tűnhet: ez a típus tűnt az új BMW M3-as egyetlen komoly ellenfelének, és megjelenése óta agyondicsérte a szaksajtó. Ugyanakkor az Audi sportszedán semmiképp nem lehetne hosszú életű: az alapjául szolgáló jelenlegi A4-es pályafutása végéhez közeledik, így az Audi döntése, hogy az RS4-es helyett az RS6-ost igyekszik előtérbe tolni, teljesen érthető. Emellett ott az R8-as is, amely szintén versenyre kelhet a BMW M3-assal, így az Audi stratégáinak nem kell attól tartaniuk, hogy a száguldozásra vágyó vásárlók tömegesen pártolnának át a konkurenciához. Az RS6-os és az R8-as persze nem tudná teljesen kiváltani az RS4-est, de a kabrió, és a kombi változat egyelőre gyártásban marad, legalább addig, amíg el nem készül egy igazi váltótípus.

Úgy véljük, az Audi A5 kupé az a típus, amelyre a legnagyobb eséllyel épülhet egy újabb RS modell, de az is elképzelhető, hogy az Audi már csak a következő A4-esből készít ilyen, barátságosabb árfekvésű sportmodellt.