Európa-bajnoki drifthétvége Tökölön

2007.06.20. 09:54

Alig múlt egy éves a szervezett driftversenyzés Magyarországon, máris nemzetközi futamot rendeznek a tököli repülőtér sokat látott betonján. Június 23-án és 24-én a King of Europe sorozat harmadik versenyét izgulhatjuk végig, ahol a legjobb magyar versenyzők mellett közel harminc külföldi pilóta indul a futamgyőzelemért.


A szervezők azt ígérik, izgalmakban nem lesz hiány. Az első napon minden versenyző három értékelt kört futhat: itt dől el a nemzetközi zsűri pontozása alapján, hogy ki juthat tovább a vasárnapi döntőkbe. A legjobb 32 pilóta a második napon driftpárbajban, japán nevén Cuiszóban mérkőzhet meg egymással, ahol a két versenyző egymást igyekszik hibára kényszeríteni a pályán. A döntőbe végül a legjobb négy kerülhet, hogy kialakítsák az Eb-futam végső eredményét.

A műfaj elképzelhetetlen bivalyerős, hátsókerék-hajtású tuningcsodák nélkül: a BMW M3-asok és M5-ösök, Toyota AE86-osok és Mazda RX-7-esek mellett láthatjuk a Nissan SX sportkocsik több generációját, sőt, egy ritka Skyline R33-as is versenybe száll a győzelemért. Az autókat az utasülésből ki is próbálhatja néhány bátrabb néző: a két nap során négyszer fél órán át a drifttaxizásra vágyóké a pálya, akik a legjobb versenyzők mellett szerezhetnek életre szóló élményeket.

A King of Europe Folax Hitel Drift-Eb-futammal kapcsolatos fontosabb információk - köztük a részletes program, a jegyárak és a szálláslehetőségek - a drifter.hu oldalain érhetők el.