Dodge crossover kémfotók

2007.07.25. 09:56


Galéria - kattintson a képre

A Dodge JC49 kódnéven fejlesztett új crossoverét csípte lencsevégre gkoves nevű olvasónk az európai kémfotózás fellegvárában, az ausztriai Grossglockneren. A szűkszavú német mérnökökből annyit sikerült kihúznia, hogy épp az autó futóművét tesztelik, de a típusát már nem akarták elárulni, csupán annyit ismertek el, hogy nem európai modellről van szó, amit a rossz oldalon levő betöltőnyílással magyarázták.
A Dodge Avenger/Chrysler Sebring padlólemezére épülő ötszemélyes autót még az év végén bemutatják, így hazájában 2008-ban már piacra kerülhet, míg az európai változat 2009-2010 körül jelenhet meg. A Honda CR-V-nél és a Toyota RAV4-nél valamivel nagyobb autó külseje a Caliber és Nitro modellek által meghatározott irányvonalat követi, így egy hatalmas, négyszögletes, kereszt által négyfelé osztott hűtőmaszkra és további erőteljes, szögletes formákra számíthatunk.


Galéria - kattintson a képre

Az autó alapvetően elsőkerék-hajtással készül, de opcionálisan összkerékhajtással is rendelhető lesz. Az alapváltozatot feltehetően a Chrysler 2,4 literes 170 lóerő körüli motorja fogja hajtani, és minden bizonnyal megkapja a 3,5 literes V6-ost is.
A pletykák szerint a JC49 végleges változata a Crew nevet kapja, és lehetséges, hogy az esetlegesen megjelenő Chrylser-verzió megörökli az addigra megszűnő PT Cruiser nevét, bár a két modellben nincs semmi közös. A JC49-et a cég tolucai gyárában fogják összeszerelni, és nem kizárt, hogy Kínában is építik majd a helyi piac számára.

A képekért köszönet gkovesnek!