Európában is megjelenhet a Tata Nano

2008.01.11. 12:36

A legolcsóbb indiai kisautó állítólag könnyen átalakítható úgy, hogy minden szükséges szabványnak megfeleljen, ennek ellenére Európában legkorábban három-négy év múlva mutatkozhat be.


Galéria - kattintson a képre

"Készíthetünk egy olyan változatot, amely akár az alapmodell árának két-háromszorosáért is eladható volna" - mondta Ratan Tata, a Tata-csoport elnöke a Nano kiskocsi bemutatója utáni sajtótájékoztatón, a jövőbeli exporttervekre utalva. Az indiai szupermini persze így is a legolcsóbb kisautó lehet a piacon, így akár Európában is sikeressé válhat. A Nano motorja teljesíti az Euro4 szabvány követelményeit, de a karosszéria még fejlesztésre szorul. Egyelőre csak az indiai passzív biztonsági előírásoknak felel meg, amelyek sokkal kevésbé szigorúak, mint európai megfelelőik.

A Tata persze elsősorban nem az európai piacon szeretne tarolni a Nanóval, ha megindul a kivitel 2011 körül. Inkább Afrikában, Latin-Amerikában és Ázsia más országaiban, ahol Indiához hasonlóan sokan akadnának, akiknek egy ilyen szuperolcsó kiskocsi jelentené az autóhoz jutás egyetlen lehetőségét.