Kémfotókon az új Honda Accord

2008.02.05. 10:21

A Honda ugyan már közölt néhány részletfotót új középkategóriás modelljéről, de ezek alapján nehéz volna pontos képet alkotni az autóról.


Galéria - kattintson a képre

A bemutató közeledtével a tesztelők persze egyre kisebb hangsúlyt fektetnek az Accord prototípusának álcázására, így a legújabb, Kaliforniában készített kémfotókon egész jól láthatóak az autó vonásai. A jelenleg forgalmazott Accord külsejére is a masszív jelző illik leginkább, de a következő generáció már egyenesen kövérkésnek tűnik. Ráadásul a japán tervezők fantáziája sem tenghetett túl a tervezés során, az új forma túlzottan is hasonlít az elődjére, illetve az élekkel kihangsúlyozott sárvédőívek révén a Mazda egyes modelljeire.


Galéria - kattintson a képre

A következő Accord műszaki megoldásai valószínűleg még kevésbé térnek el a jelenlegi generációéitól, hiszen a padlólemez ugyanaz, és a motorválaszték is az eddig használt négyhengeresek továbbfejlesztett változataiból áll majd. A benzines kínálatban 2 és 2,4 literes motorok lesznek, de a jól ismert, 2,2 literes turbódízelt is beépítik a típus Európába szánt változatába.

Az Accord hivatalos bemutatóját a Genfi Autószalonon tartja a Honda márciusban, de nem sokkal később Japánban is ez a típus váltja az Accordot, Észak-Amerikában pedig Acura TSX néven forgalmazzák majd az autót.