Ferrari F1-es csokoládéból

2008.02.25. 13:15

Úgy tűnik, többek számára is vonzó kihívás Formula 1-es autót másolni alternatív anyagokból. A gyufából gyártott német McLaren után itt egy olasz Ferrari, jóval kevésbé szálkás, viszont édes alapanyagból.

A nápolyi Ferrari-klubnál még 2007-ben merült fel egy tisztán csokoládéból készült versenyautó elkészítésének gondolata. Eleinte csupán egy kicsinyített makettet akartak megformálni, de később nagyobb méreteket öltött a projekt, életnagyságban született meg az F2008 édes másolata. A nagyrészt külön erre a célra rendelt belga csokoládéból durván két tonnát használtak fel, mire készen lett az ehető Ferrari, amely így jó háromszor olyan nehéz, mint az eredeti versenyautó. A csoki-Ferrarit hónapokig készítették, mire elnyerte végleges formáját, majd a napokban Nápoly mellett, Sorrentóban állították ki egy partin, amelynek végeztével elkezdték felszeletelni és szétosztani a remekművet a vendégek között.

A készítők szerint a csokoládéautó elkészítése bő 16 ezer eurót emésztett fel, nem is beszélve a kialakításába ölt rengeteg időről, bár ezúttal még mindig kellemesebbnek látszik a végeredmény, mint a nappalit elfoglaló életnagyságú gyufamakett.