Ferrari-részvényeket vásárolna a Tata?

2008.03.10. 11:42

A világ egyik legolcsóbb típusát előállító indiai cég újabb, meglepőnek tűnő lépésre készül. Ratan Tata, a vállalatóriás elnöke azt mondta, a Jaguar és a Land Rover felvásárlása után a következő célpont a Ferrari lehet.

Az elképzelés első hallásra értelmetlennek tűnhet, pedig nem nélkülözi a logikát. A Tatának már jelenleg is igen szoros a kapcsolata a Ferrari főrészvényesével, a Fiattal, és a Jaguar, illetve a Land Rover típusainak további fejlesztéséhez az indiaiaknak olyan partnerre lesz szükségük, amely birtokában van a nagy teljesítményű motorok, váltók és egyéb főegységek tervezéséhez és gyártásához szükséges tapasztalatoknak. A Fiaton belül a Ferrari foglalkozik ennek a területnek a fejlesztésével: a Maseratikban és az Alfa Romeo 8C típusban használt főegységek zömét is Maranellóban tervezték. Így a Tata számára egyértelműen előnyös lenne, ha részesedést vásárolna a Ferrariból.

Mindez persze egyelőre csak spekuláció, hiszen Tata úr ennél sokkal romantikusabban magyarázta érdeklődését a Ferrari iránt. Azt mondta, gyermekkorától rajong az olasz cég sportkocsijaiért, ezért szeretné épp így befektetni cége pénzét.