Argentínából érkezik a VW pick-up

2008.03.12. 13:28

Csaknem két éve hallottunk utoljára a németek új platós modelljének tervéről, de úgy néz ki, az ígéretből lassan szériamodell lesz. Argentínában, ahol a gyártás folyik majd, már bele is kezdtek egy afféle előzetes reklámkampányba. Ahogy a fotón is látható, a pick-up körvonal-rajzával és egy felirattal díszítették egy nagyobb kiállításon a VW standját. Ez utóbbi magyarra fordítva nagyjából így hangzik: "Volkswagen pick-up a vidék számára. Argentínában gyártva."


Galéria - kattintson a képre

A Robust Pick-Up, vagy röviden csak RPU néven emlegetett modellt egyelőre nem állították ki, így kénytelenek vagyunk az eddig napvilágot látott pletykákra hagyatkozni. Ezek szerint a típus legtöbb vetélytársától eltérően önhordó szerkezetű lesz, és elöl, keresztben beépített motor hajtja majd, így felhasználhatják benne a VW szabványmotorjait. Természetesen lesz összkerékhajtású változat is, de a legolcsóbb kivitelek a típus felépítéséből adódóan fronthajtásúak lesznek. A típus várhatóan nem csak Dél-Amerikában lesz kapható, de az még kérdéses, hogy Európa és Észak-Amerika kaphat-e belőle, vagy csak a világ szegényebb vidékeire szánják.

A Volkswagen eddig nem igazán figyelt oda a pick-upokban rejlő lehetőségekre. Eddig két ilyen típusuk volt, az egyik a Jetta első generációján, azaz lényegében az egyes Golfon alapuló Caddy, a másik pedig a Toyota Hilux VW jelvényes változata, amely Taro néven volt kapható 1997-ig. A kategória azonban hatalmas növekedési lehetőségeket rejt, a pick-upok a világ olyan tájain is eladhatók, ahol másfajta autókat alig vásárolnak, például Ázsia vagy Afrika szegényebb vidékein, de ugyanígy Észak-Amerikában és Európában is népszerűek. Eddig főként a japán gyártók - a Toyota, a Nissan és a Mitsubishi - uralták ezt a piacot, de úgy néz ki, a Volkswagen szeretné megtörni ezt a hagyományt.