Négykerék-hajtású 911-esek jönnek

2008.06.26. 11:33


Galéria - kattintson a képre

A Porsche nemrég mutatta be a 2009-es modellévre átszabott 911-sorozatot, most pedig megjelentették az első képeket az összkerék-hajtású Carrera 4 és Carrera 4S kupé- és kabrióváltozatokról. Természetesen ezek is közvetlen befecskendezéses motorokat kapnak a nagyobb teljesítmény és a kisebb károsanyag-kibocsátás érdekében.
A mezei 911 és a C4 között a legfontosabb különbség természetesen az négykerék-hajtás, mely a korábbi viszkókuplungos megoldás helyett elektronikusan vezérelt differenciálzárakon alapszik. A rendszer a 911 Turbóban található megoldás továbbfejlesztett változata, egy hátulra alapáron beszerelt, részlegesen önzáró differenciálművel. A Carrera 4-et a 3,6 literes boxer 345 lovas, míg a C4S-t a 3,8 literes hathengeres 385 lóerős változata hajtja. Mindkét modellhez megrendelhető a Porsche új hétfokozatú duplakuplungos PDK váltója.


Galéria - kattintson a képre

A Carrera 4 és 4S modellek elég jól megkülönböztethetők az alapmodellektől, elsősorban a körülbelül 4,5 centiméterrel szélesebb hátsó lökhárítóknak, a LED-es hátsó féklámpák közé helyezett fényvisszaverő csíknak, valamint a nappali világítást biztosító LED-ekkel kiegészített alapáras bi-xenon fényszóróknak köszönhetően.
Az utastérben megtalálható a Bluetooth-t, USB-s eszközöket és iPodokat is támogató új Porsche Communication Management rendszer, mely érintőképernyőjének köszönhetően a korábbinál könnyebben használható. A Carrera 4 modellek október környékén érkeznek a szalonokba, árukat egyelőre nem jelentették be.