Gyári fotókon a Kia Cerato utódja

2008.07.02. 14:49

Az eddig jobb híján Spectra néven emlegetett modell Forte típusjelzéssel kerül gyártásba a jövő év első felében.


Galéria - kattintson a képre

A lépcsős hátú modell formája már nem hat igazi meglepetésként, hisz korábban már bemutattak egy kedvcsináló fotót, amelyen egyértelműen látszott, hogy a Kia Koup tanulmány formavilágát örökli az új négyajtós. A Forte külsejét látva az az érzésünk, a Kiánál a Honda és a Toyota taktikájával próbálják sikerre vinni az elsősorban Dél-Korea és az Egyesült Államok számára kifejlesztett típust. Hiányoznak a felkavaró, a közönséget megosztó részletek: a karosszéria egyszerű vonalvezetése praktikus, jól használható autónak láttatja a Fortét, amely így nyilván sokak számára jelent majd elfogadható alternatívát a két legnagyobb riválissal, a Honda Civic-kel és a Toyota Corollával szemben.


Galéria - kattintson a képre

A motorválasztékot egyértelműen az amerikai igényeknek megfelelően alakították ki: az alapkivitelbe 1,6 literes, 124 lóerős benzinmotort szerelnek majd, míg az erősebb változatokat a Chrysler-Mitsubishi-Hyundai négyhengeres motorcsalád kétliteres tagjának egy továbbfejlesztett, 155-160 lovas változata hajtja majd.

Azt még mindig nem tudni, hogy a kompakt szedán Európába is eljut-e a Cee'd sorozat kiegészítőjeként, de ha igen, Magyarországon biztosan elérhető lesz, hiszen nálunk a négyajtós kompaktok jóval kelendőbbek, mint Európa nyugatabbra fekvő részein.