Felfrissítik a Citroën C4-est

2008.07.07. 15:30

A szokásos félidős fazonigazításon esik át a franciák kompakt modellje: alakítanak egy keveset az autó egyes külső részletein, és a BMW-PSA turbómotorok segítségével felújítják a motorválasztékot is.


Galéria - kattintson a képre

A legfeltűnőbb változtatást, ahogy az ilyenkor már megszokott, az autó orr-részén végezték: az új lökhárító hatalmas trapézforma nyílást kapott, amilyennel korábban a C4 Picassón már találkoztunk. Így az autó tekintet valamivel agresszívebbnek tűnik, viszont azon hosszan lehetne vitatkozni, hogy a változtatás nem rontja-e el az autó formai egységét. Hátul nem mertek ennyire belenyúlni a formatervbe, ami nem is csoda: a C4-es annyira karakteres hátulnézetből, hogy bármilyen beavatkozás vagy túl drága lett volna, vagy egyértelműen rontott volna az összképen. Így csupán a lámpaburák színezését módosították, hogy mégis meg lehessen ismerni a felújítás utáni C4-est hátulról is.

A motorválaszték átalakításáról már korábban hallani lehetett: a Citroën kompkatja most a PSA-BMW motorok két változatát kapja meg, egy 120 és egy 150 lovas 1,6 literes négyhengerest, később pedig jön a harmadik, a 175 lóerős kivitel is, amely várhatóan a VTS kétliteresét váltja majd le. Az átfazonírozott C4-est ismereteink szerint heteken belül elkezdik forgalmazni egész Európában.