A Jaguar megmutatta az XF sportváltozatát

2008.07.15. 15:22

Egyelőre prototípusnak nevezik, mégis megmutatták a nagyközönségnek az XFR jelzésű sportszedánt, amely komoly ellenfele lehet a BMW M5-ösnek, az Audi S6-osnak vagy épp a Mercedes E63 AMG-nek.


Galéria - kattintson a képre

A letakart orrú, ezüst színű ugró jaguárral díszített zöld autó a Goodwood Festival of Speed látogatói előtt száguldott végig a patinás brit versenypályán, mutatva valamit valós képességeiből, ugyanakkor a Jaguar szakemberei egyelőre egyetlen szót sem árultak el az XFR-ben rejtőző technikáról. Így csak a korábbi pletykákra és a szemtanúk beszámolóira alapozhatunk. Akik hallották az XFR-t, azok megerősítették, hogy továbbra is valamilyen kompresszoros motor hajtja, hiszen nagy sebességnél is mély maradt a motor hangja, ami viszonylag alacsony fordulatszámra utal. Ez a megfigyelés összhangban áll a hírekkel, amelyek szerint az XF sportváltozatába egy új. közvetlen befecskendezéses, 5 literes, kompresszoros V8-as kerül, amely nagyjából 500 lóerő leadására lesz képes. Becslések szerint így bőven 5 másodpercen belül elérheti a 100 km/h-s sebességet, és a motor nyomatékos karaktere miatt sok, papíron erősebb, de szívómotoros ellenfelénél is gyorsabb lehet.

Úgy tudjuk, a típus hivatalos bemutatására már a hó végén, Londonban sor kerülhet, bár a gyártás valószínűleg csak 2009 elején kezdődik.