Félmillió dollárt hozott a repülős Mustang

2008.08.04. 12:58


Galéria - kattintson a képre

Egy egyedi építésű Ford Mustangot árvereztek el a világ egyik legnagyobb repülőnapján, a wisconsini Oshkoshban rendezett AirVenture Oshkosh nevű rendezvényen. A repülőnap kizárólagos autós partnere, a Ford egy különleges Mustangot épített az alkalomra, melyet a helyszínen jótékonysági célokra elárvereztek, az adakozó kedvű nyertes 500 000 dollárt fizetett az autóért.
A Ford Mustang AV8R (Aviator - Repülő) egyediségét a belsejében található Build #1 of 1 jelzésnek megfelelően csupán egyetlen példányban készült, a Mustang főtervezője Doug Gaffka és egyik főmérnöke Paul Randle irányítása alatt, a Ford Racing hathatós közreműködésével.
A 460 lóerős 4,6 literes V8-assal hajtott autóhoz a versenyrészleg adott kipufogórendszert, sportfutóművet és új toronymerevítőt. További újdonság a Mustang kínálatában jövőre megjelenő Webasto üvegtető, valamint a repülés világa által inspirált fényes fekete részletekkel díszített mattszürke fényezés.
Az autó belsejét bomberdzsekik alapanyagát adó bőrrel borították, Bullitt stílusú hűtőrácsot és váltógombot kapott, lecserélték az első és a hátsó lökhárítót, 18 colos felniket szereltek fel, és néhány repülős matricát ragasztottak a karosszériára.
Az AV8R-t az eseményen jelen levő hírességek közül többen is aláírták, Harrison Ford, Edsel B. Ford, Jack Roush és Carroll Shelby szignója is ott díszeleg az autón.