24 karátos tető bármilyen autóra

2008.08.27. 11:42

Az Alchemist nevű londoni cég új ötlettel szolgál azoknak, akik elköltenének még néhány tízezer eurót az autójuk szépítésére, de már kifogytak az ötletekből.


Galéria - kattintson a képre

Az új vállalkozás arra próbálja rávenni a gazdag autótulajdonosokat, hogy ne csak járművükkel hangsúlyozzák vagyonukat és befolyásukat, hanem egy sokkal ősibb módon is: arannyal. A sárga fém ezúttal az autó tetejére kerül finom bevonat formájában, méghozzá a klasszikus eljárással: a hajszálnál is vékonyabb 24 karátos aranyfüst-lemezeket dolgoznak a tetőre. Így ugyan a polírozás és a lakkozás után is jól látható marad, hogy tenyérnyi darabokból áll az aranyréteg, de épp ez a tökéletlenség jelzi, hogy nem egyszerű festék adja a tető aranyszínét. Az Alchemist persze nem zárkózik el attól sem, hogy akár az egész autót learanyozza, már ha lesz olyan vásárló, aki hajlandó megfizetni a művelet csillagászati költségét.

Az üzlet még nem indult be, ezért a cég egy Aston Martin DBS-en mutatja be a tetőaranyozást a nagyközönségnek a londoni MPH Show-n, ám ez nem jelenti, hogy csak ilyen drága autókkal volnának hajlandók dolgozni. Elvben akár egy lemattult fényezésű Wartburg kombit is hajlandóak ellátni a különleges tetőburkolattal, ha akad, aki fizet érte.