A Tata bemutatta az új Indica kisautót

2008.09.18. 11:01


Galéria - kattintson a képre

Egy évtizeddel az eredeti modell 1998-as bemutatása után a Tata Indiában leleplezte az Indica Vista nevű utódot. A teljesen új padlólemezre épített modell nagy előrelépést jelent az indiai cég és a típus életében.
Hazájában most kerül a szalonokba az előd minőségi problémáitól megfosztott autó, 7500 dolláros áron. Az Indica nagyobb, tágasabb lett, karosszériájának merevségét 25%-kal sikerült fokozni, ami jelentősen javította az autó kényelmét és vezethetőségét. A beszámolók szerint az Indica futóművét az Indiában nagy számban megtalálható kátyús utakra hangolták, azaz feltehetően nem túl stabil, de nagyokat rugózik.
A Vista a Tata olasz partnerének köszönhetően meglehetősen modern, 1,3 literes Multijet dízelekkel és 1,2 literes benzinmotorokkal kerül piacra, a cég arra számít, hogy a vevők 70%-a a gázolajos mellett dönt majd. Az újdonág iránt a kifejezetten kedvező ár miatt már most hatalmas a kereslet, a Tata pedig egyelőre nem tudta teljesen felfuttatni a gyártást, így pillanatnyilag több hét is eltelhet az autó megrendelése és kézhez vétele között.