KTM X-Bow: télen is mehet

2008.12.16. 13:10

Az osztrák sportkocsi nem sokkal több, mint egy motorkerékpár négy keréken, gyártója szerint mégis érdemes elővenni a garázsból akár a legkeményebb télben is.

Ennek érdekében kiadtak hozzá egy téliesítő csomagot. Tető és szélvédő ebben sincsen, viszont kezelhetővé teszi az autót, és meggátolja a felfázást. Az X-Bow úton tartását elsősorban a Pirelli Sottozero téli gumik segítik elő csúszós útfelületen - elsősorban persze havon - de mivel sok helyütt, többek közt Ausztriában is kötelező, és nagyon kis tapadásnál igen hasznos is lehet, a gumik mellé hóláncot is ad a KTM. Így a hóban-jégen csapatásnak sincs semmi akadálya: az X-Bow olyankor is élvezhető marad, amikor a motorkerékpárok Európa nagy részén kényszerű téli álmot alszanak.

Mindez azonban mit sem érne, ha közben a sofőr élményszerzés helyett jéggé fagyna a volán mögött, ezért készíttettek a sportkocsihoz egy öltözéket is, amely nagy hidegben is kellemes melegben tart. A motoros ruhákhoz hasonló viselethez téliesített sisak is jár, így a téli örömautózásból biztosan nem lesz megfázás.