Rajzokon a nyitott Nissan 370Z

2009.01.19. 09:57

Ismét az európai védjegyekkel foglalkozó hivataltól szivárogtak ki egy új típus vonalrajzai - ezúttal az új Nissan 370Z nyitott változatának formatervét leplezték le idő előtt.

Egy percig sem volt kérdéses, hogy a Nissan a 370Z-ből is készít nyitható tetejű kivitelt, csak azt nem tudtuk, miképp oldják meg a feladatot. A korábbi 350Z-t könnyebb volt megszabadítani a tetejétől, hiszen az övvonal egyértelműen kijelölte, hol kell elvágni a karosszériát. Az új modellnél azonban nem válik ilyen világosan külön a tető és a kocsitest többi része, sőt, a tetővonal a legmarkánsabb formai elem, így a formaterv jelentős részét - főként hátul - teljesen át kellett dolgozni. A rajzok alapján úgy tűnik, a Nissannál igyekeztek kompenzálni a tető hiányát: a hátsó kerekek környékét erőteljes domborításokkal teszik jellegzetesebbé. Bár az egyszerű, vonalas vázlatokból nem derül ki egyértelműen, hogy továbbra is vászontetőt, vagy összecsukható kemény tetőt használnak-e az új modellnél, a forma alapján az előbbi megoldás látszik valószínűbbnek.

Egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy a 370Z Roadster mikor mutatkozik be, de az a tény, hogy már megkezdték a formaterv védjegyezési eljárását, arra utal, hogy egy éven belül bemutatkozhat a második típusváltozat.