A világ legdrágább autója lehet a Ferrari 250 TR

2009.02.08. 14:29

Szakértők szerint az idén megdőlhet a korábbi, 5,7 millió fontos rekord, mivel az idén egy még ritkább autó árverésére kerül sor.

A rekordot tavaly szeptemberben állították fel, amikor a 39 Ferrari 250 GTO egyikét árverezték el. Az idén májusban azonban egy még gazdagabb történetű, és még ritkább Ferrari kerül kalapács alá Maranellóban, az RM Auctions és a Sotheby's közös aukcióján. A Scaglietti-karosszériás Ferrari 250 TestaRossa eleve az egyik legritkább Ferrari - 1957 és 1958 között csupán 22 példányt készítettek belőle - de a 0714TR alvázszámú példány ráadásul ezek közt is különlegesnek számít, hiszen ez az autó vett részt a legtöbb versenyen gyári színekben. Olyan legendás pilóták használták, mint Phil Hill, Peter Collins vagy Volfgang von Trips, és a 19 versenyből, amelyeken rajthoz állt, 10 győzelmet szerzett.

Az árverés szervezői szerint a különleges TestaRossa valószínűleg az egyik legérdekesebb történetű autó azok közül, amelyeket eddig aukción értékesítettek, így jó esély van rá, hogy a legmegszállottabb gyűjtők vívnak majd érte öldöklő csatát. Biztosra persze nem vehető, hogy valóban sikerül megdönteni a korábbi ár-rekordot, hiszen egy árverésen minden pontosan annyit ér, amennyit adnak érte.