Kiszivárgott az Alfa MiTo GTA első fotója

2009.02.20. 13:03

A legkisebb Alfa már alapkivitelben is elég fenyegetően néz ki, de a gyári sportváltozathoz képest szelíd báránynak tűnik.

A Genfben bemutatkozó GTA kivitelről egyelőre csupán egyetlen fotó alapján próbálhatunk valamiféle képet alkotni magunkban, de már ezen is elég sok jellegzetes részlet látható. Elöl például hatalmas alsó légbeömlő, és krómkeretbe foglalt pajzsforma hűtőrács jelzi, hogy nem valami hétköznapi bevásárlóautóról van szó, de a sárvédőíveket szinte teljesen kitöltő kerekek is jelzésértékűek: a hatalmas felniket alig észrevehető rétegként borítja a gumiaboncs. Az autó műszaki megoldásait egyelőre csupán pletykákból ismerjük: ezek szerint az autó orrába az új, 1,8 literes Fiat turbómotor 230-240 lóerős változatát szerelik, amely az első kerekeket hajtja, a stabilitás megőrzése érdekében önzáró differenciálmű közbeiktatásával.

Úgy tudjuk, a március első napjaiban bemutatkozó modell még csak afféle előzetes lesz, a végleges változat csak 2010 elejére kerül az Alfa kereskedésekbe.