200 lovas Lancia Delták Genfben

2009.02.25. 10:41

A Genfi Autószalonra a Delta Hardblacket és a Delta Executive-ot is elviszi a Lancia. Itt fog bemutatkozni a 197 lóerős 1,8 literes DiTurbo motor is. A turbó Delta, amellett, hogy 7,4 másodperc alatt százon van, teljesíti az Euro 5-ös normákat; CO2-kibocsátása 185 g kilométerenként.

A Delta Executive üzletembereknek, diplomatáknak készül, legalábbis a Lancia szerint ők a célközönség. Az Executive belső tere módfelett igényes, ülései extra kényelmesek, állítólag a hátsó sorban is jó a helykínálat. Ebben a változatban az alapfelszereltség része a többi Deltában opcionális, elektronikus úton szabályozható lengéscsillapítás. A rézszínű metálfényezés is a felszereltségi szinthez tartozik. Az autóhoz szintén alapáron adják a Magic Parking névre hallgató félautomata parkolórendszert is.

ő A Hardblack a sportváltozat, világa merőben különbözik az Executive-étól. Kívül-belül teljesen fekete, sportos alcantara üléseiből szinte sugárzik az agresszivitás. Motorja ugyanaz a 197 lovas turbómotor, de nagyobb, 320 Nm a csúcsnyomatéka. Mindkét autót jövő héten mutatják be Genfben.