Leplezetlen kémfotók a Dodge Challengerről

2005.12.22. 12:31


Galéria - kattintson a képre

Néhány héttel a bemutató előtt kiszivárogtak az első fotók a Dodge izomautó-tanulmányáról. Ahogy azt már a korábban hivatalosan közzétett skicc alapján is sejteni lehetett, a Challenger jellegzetes vonásait egytől egyik az 1970 és 1974 között gyártott elődtől örökölte, bár részletek láttán egyértelműen látszik, hogy a kupé a harmadik évezred terméke.


Galéria - kattintson a képre

Ezt a fajta másolást a Ford vitte tökélyre, és mind a GT szupersportkocsi, mind a Mustang igazán sikeres a legendás elődök modernizált vonalaival. Sajnos eddig minden Chrysler-vezető úgy nyilatkozott, hogy a terveikben nem szerepel a Challenger gyártása, de egyes források szerint a típus iránt már most, a hivatalos bemutató előtt is akkora az érdeklődés, amit a döntéshozók aligha hagyhatnak figyelmen kívül.

A Dodge-ot a négyajtós Charger bemutatásakor keményen kritizálták, főképp az eredeti Charger kupé rajongói, amiért egy családi autóra került az egyik leghíresebb izomautó-ikon névtáblája. A Challengerrel azonban ki lehetne köszörülni a csorbát, és nem mellékesen alaposan meg lehetne szorongatni a Fordot, amely a Mustanggal jelenleg gyakorlatilag egymaga tartja kézben a teljes izomautó-piacot.