Két típus válthatja fel a Renault Espace-t

2006.04.06. 12:46

A Fordhoz hasonlóan a franciák is bővíteni szeretnék egyterű-kínálatukat egy újabb modellel, amely a Scenic és az Espace közé illeszkedne.

A tervek szerint a 2009-re várható következő Espace nagyobb és kényelmesebb modell lesz, hatalmas, kényelmes, fotelszerű ülésekkel és luxuskivitelű belső térrel. Ugyanakkor nem lesznek benne a padló síkjába hajtható ülések, mert ezek nem lennének elég kényelmesek, és az ára is jóval magasabb lesz, mint a jelenlegi modellé. Éppen ezért válhat szükségessé egy hasonló méretű, de egyszerűbb, és a jelenlegi Espace-nál is olcsóbb típus kifejlesztése az egyszerűbb, de praktikusabb megoldásokat kedvelő vásárlók számára.

Hasonlóan a vadonatúj Ford Galaxy - Ford S-Max pároshoz, ez a két típus is azonos műszaki alapokra épülne, de a formaterv, a felszereltség és a motorpaletta is gyökeresen eltérne egymástól. Biztosat persze még egyik új Renault egyterűről sem tudunk, hisz a fejlesztés épp csak megkezdődött, de úgy tudjuk, az olcsóbb változat az Espace-szal együtt mutatkozna be nagyjából három év múlva.