Volkswagen pick-up 2008-ra

2006.04.07. 13:25

A németek is elkészítik saját kisteherautójukat, elsőként az európai autógyártók közül. Az RPU, azaz Robust Pick-Up néven emlegetett típus fejlesztését a VW haszonjárműgyártó részlegére bízták, és a tervek szerint a típus Európában, Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is forgalomba kerül.


VW Taro

Az új kisteherautó állítólag méreteit és felépítését tekintve is a Toyota Hilux, a Ford Ranger/Mazda BT-50, a Mitsubishi L200-as, a Nissan Navarra és a többi hasonló típus ellenfele lesz. Bár a részleteket egyelőre nem ismerjük pontosan, több mint valószínű, hogy a Transporter sorozat alvázas változatainak műszaki megoldásait örökli. A gyártás legalább három helyszínen folyik majd: a VW hannoveri haszonjármű-gyárában, valamelyik dél-amerikai leányvállalatnál - vagy Brazíliában vagy Argentínában - és Dél-Afrikában, ahol a jobbkormányos változtatok készülhetnek. Úgy tudjuk, ezek mellett egy negyedik gyártósor felállítását is fontolgatják a Népi Kínában.

A Volkswagen korábban már próbálkozott ezen a piacon. A Golf/Jetta sorozat első generációjára épülő VW Caddy 1980-tól igyekezett megnyerni a közönséget, az 1989-től pedig Németországban gyártott Toyota Hiluxokat forgalmaztak VW Taro néven. Az 1990-es évek vége óta azonban nincs igazi VW pick-up, így a piacot ebben a kategóriában ma már szinte kizárólag japán termékek uralják.