Itt látható a BMW 3-as kupé

2006.04.19. 12:58

Úgy tudjuk, a hivatalos bemutatót csak a jövő héten tartja a BMW, de már most kiszivárogtak az első fényképek és információk az új 3-as kupéról.


Galéria - kattintson a képre

Jól látható, hogy a BMW-nél hűek maradtak a hagyományokhoz; a kupé - bár műszaki szempontból megegyezik a szedánnal - lényegében teljesen új autó. Egyetlen azonos kialakítású lemezt sem találunk, ugyanakkor a tervezők igyekeztek megtartani a négyajtós stílusát, és persze a régebbi 3-as kupék jellegzetes arányait. Szerintünk az autó formája igazán szép lett, de azt tanácsoljuk, mindenki alaposan nézze meg a képeket, hogy eldönthesse, bejön-e neki az újabb Bangle-dizájn vagy sem.


Galéria - kattintson a képre

A dinamikus formához persze erős motorok illenek igazán, így eleinte nem lesznek négyhengeres változatok. Az alapmodellbe 2,5 literes, 218 lóerős hathengerest szerelnek, de lesz 272 lóerős háromliteres motorral felszerelt kivitel, és a kupéba kerül elsőként a BMW új, 306 lóerős turbómotorja. A dízelváltozatba szintén háromliteres motor kerül, 231 lóerővel. Már a legkisebb motorral is igazán jól megy az autó: 7 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-t, és a végsebessége 247 km/h. A 330-as 6,1, a turbós 335-ös 5,5 másodperc alatt gyorsulhat 100-as tempóra, és ezeknél a változatoknál már elektronika korlátozza a végsebességet 250 km/h-ra.

Később várhatóan lesznek más típusváltozatok is, köztük az új M3-as, több mint 400 lóerős, V8-as motorral, de ezekről csak a hivatalos bemutató után tudhatunk meg többet.