Itt a megújult Porsche Cayenne

2006.12.04. 15:07


Galéria - kattintson a képre

A sportos terepjáró sokkal morcosabb lett, de sokkal kevésbé Porsche-szerű. Miközben a többi Porschénél egységesen áttértek a kerek első fényszórók használatára, addig a felújított Cayenne-en továbbfejlesztették az előző 911-es sorozat könnybe lábadt tekintetét. A lökhárítót is lecserélték: a gyengébb változatokon középen egy Volkswagenesen vigyorgó hűtőnyílás terpeszkedik középen, valamint a lámpák alatti nyílások formája is szögletesebb lett, és két vízszintes elemből álló rács került rájuk, így a Cayenne elölről sokkal karakteresebb jelenség lett. Csak a Turbón találkozunk nagy, ovális középső nyílással a nagyobb hűtőlevegő-szükséglet miatt.


Galéria - kattintson a képre

Talán a külső átalakításoknál is fontosabb azonban a megújult motorválaszték. Az alapkivitel a VW csoport új, 3,6 literes V6-os motorjának 290 lóerős változatát kapja meg a régi 3,2 literes helyett, így már 8,1 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s tempót, és akár 227 km/h-val is haladhat. A V8-as motor hengerűrtartalmát is megnövelték, 4,5-ről 4,8 literre, így a turbó nélküli változat 385 lóerő és 500 Nm, a turbós kivitel pedig 500 lóerő és 700 Nm leadására képes. Így a Cayenne S 6,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra és legfeljebb 252 km/h-s sebességgel száguldhat, míg a Turbóval 5,1 másodperc alatt érhető el a százas tempó, a végsebessége pedig 275 km/h.

A megújult típust ugyan csak februártól forgalmazzák, de már most is felvesznek rá rendeléseket. Az alapmodell németországi ára valamivel több mint 51 ezer euró, míg a csúcsmodellért több mint 108 ezer eurót kérnek.