Spada Codatronca: bizarr olasz Corvette

2007.04.16. 12:45


Galéria - kattintson a képre

Tanulmányautónak is merész lenne, mégis sorozatban készülhet Ercole Spada legújabb alkotása. A Zagato egykori tervezője, aki az 1960-as években olyan legendás típusok vonásait vetette papírra, mint az Aston Martin DB4, az Alfa Romeo TZ vagy a Lancia Fulvia Zagato Sport, ezúttal sem végzett félmunkát.


Galéria - kattintson a képre

A Chevrolet Corvette alapokra épített Codatronca magán viseli a régi Corvette Stingray modellek stílusjegyeit, de úgy, hogy eközben minden porcikájában korszerűnek érezzük. Az egyetlen részlet, ami inkább meglepő, mint szép, a vezetőfülke hátsó folytatása: ez a hátrafélé keskenyedő, csónakforma idom az autó végéig a tető magasságában húzódik, amitől a sportkocsi oldalról fura sportkombinak látszik.

Az idős tervező fiának cége, a SpadaConcept egy olasz autóépítő műhellyel, az angolos nevű UK Garege-zsal közösen szeretné piacra dobni a Codatronca szériaváltozatát, méghozzá rögtön három változatban. A TS és a TSV 512 lóerős motorral készül majd, a TSS jelzésű csúcsmodellbe viszont 700 lóerős V8-as kerül, amellyel a számítások szerint a könnyű kupé 3 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet, és akár 355 km/h-val is száguldhat.