Kémfotókon az új Vectra

2007.08.03. 09:58


Galéria - kattintson a képre

Az autó leleplezése a jövő tavaszi Genfi Szalonon várható. Az újdonság mutat némi hasonlóságot az Opel GTC koncepcióval, és bár az egy kupé, először a négy-, ötajtós és kombiváltozatok jelennek majd meg.
A Vectra hosszabb, szélesebb és magasabb, mint elődje, és a képek alapján egyértelmű a rokonság az utolsó Astrával és a nemrég bemutatott Antara szabadidő-terepjáróval. Felszereltsége sokkal jobb lesz elődjénél, a csúcsmodellekbe az utat pásztázó, vészhelyzet-előrejelző kamerák és szenzorok is kerülnek. Az autó kapható lesz 300 lóerős 2,8 literes, V6-os benzinmotorral és 2,9 literes, szintén V6-os, 200 lóerő körüli dízellel, míg a megfontoltabb vásárlóknak valószínűleg elérhető lesz a VM Motori és a GM Daewoo által közösen fejlesztett új, kétliteres dízel is.
Egyes modellekben négykerék-hajtással is kapható lesz a továbbfejlesztett IDS Plus aktív futómű, az utastérben pedig feltűnik a Zafirából ismerős Flex-7 üléshajtogató rendszer négy- és ötüléses modellekre adaptált változata. Feltételezhetően a Corsán megismert lökhárítóba épített kerékpár-szállító alkalmatosság is felkerül az extralista tételei közé.
Bár voltak arról pletykák, hogy a Vectra lassan átveszi a 2003-ban bemutatott Insignia tanulmány nevét, valószínűbbenk tűnik, hogy marad a régi név, az Insigniát pedig megtartják a Signumot lassan felváltó új, luxuskivitelű nagyméretű crossover jármű számára.
A Vectra egy teljesen új GM modellsorozat első tagja lesz, sokban megegyezik majd az új Saab 9-5-össel és az Amerikában forgalmazott Saturnok következő generációjával. Még az is megeshet, hogy Chevrolet testvérmodell is készül belőle.