Fotókon az új Mazda6-os

2007.09.07. 11:11

A hivatalos bemutatót ugyan a jövő héten tartják Frankfurtban, de már most nyilvánosságra került az új Mazda6 hivatalos fotóinak egy jelentős része.


Galéria - kattintson a képre

Sikeres elődjéhez hasonlóan az új hatos is háromféle karosszériával lesz kapható, készül négyajtós szedán, ötajtós ferdehátú és kombi kivitel is. Az első generációs Mazda6-os még önálló konstrukció volt, az új modell azonban a Ford Mondeóval épül azonos alapokra. Fura mód olyan, mintha a tervezők készakarva igyekeztek volna ezt hangsúlyozni. Bár egyetlen kívülről látható közös alkatrésze sincs a két típusnak, a hátsó oldalablakok felfelé ívelő alsó részétől és a hasonló arányoktól mégis olyan érzésünk támadhat, mintha a két formaterv közös tőről fakadna.


Galéria - kattintson a képre

A Mazda6-ot láthatóan sportosabbnak szánták, mint a Ford családi autóját. A ferde metszésű első és hátsó lámpák és a jellegzetes vigyort formázó hűtőmaszk mellett az első sárvédő ívét követő, majd meredeken felfelé elinduló övvonal is ezt az érzésünket erősíti. Az összkép a kategóriatársakkal összevetve harmonikus, ugyanakkor elég jellegzetes maradt; ha csak a formaterven múlik, a második generáció még sikeresebb lehet, mint az első volt.


Galéria - kattintson a képre

A nem látható részletekről egyelőre elég keveset tudunk, annyit azonban már most tudunk, hogy a Mazda2-eshez hasonlóan a hatost is fogyókúrára fogták, így ugyanazokkal a motorokkal is fürgébb és takarékosabb lehet, mint az elődje. Úgy tudjuk, eközben a belső tér valamivel tágasabb lesz, mint korábban, annak ellenére, hogy a típus méretei igen keveset változnak.

A Mazda6-os második generációjáról hamarosan mindent megtudhatunk, amit a bemutató kapcsán a gyártó közlésre érdemesnek tart. Ha előbb nem, jövő kedden, a Frankfurti Autószalon nyitónapján mindenképp.