Beetető fotókon a Mitsubishi Lancer Evo X

2007.09.25. 09:58

A Subaruhoz hasonlóan a Mitsubishi is előzetes képekkel igyekszik felkelteni az érdeklődést legújabb sportszedánja iránt, még az október végi bemutató előtt.


Galéria - kattintson a képre

Az Evo X fotói nem sötétek vagy homályosak, igaz, a tanulmány- és prototípus-változatok után nem is túlságosan meglepőek. A legutóbbi prototípus-fotók óta gyakorlatilag csak néhány jelentéktelen külső részlet változott, például az alsó légbeömlő nyílás formája, illetve az ablak- és hűtőrács-keretek színe. Persze az is lehet, hogy még ennyi sem: a képeken az Evo X Japánba szánt GSR különkiadása látható, és amennyire most tudni lehet, Európa, illetve Amerika számára más típusváltozatokat fejleszt a cég.


Galéria - kattintson a képre

Adatokat továbbra sem közöltek a típusról, így csupán annyi sejthető, hogy a motortérbe egy kétliteres, kb. 300 lóerő teljesítményű, turbós négyhengeres kerül, dupla kuplungos félautomata, vagy hagyományos manuális váltóval és összkerékhajtással, ami alapesetben egyenlő arányban osztja el a nyomatékot az első és a hátsó tengely között.

Ennél többet csak a Tokyo Motor Show után tudhatunk meg a típusról, ahol végre minden lényeges részletet elárulnak a sorozatgyártású Lancer Evo X-ről.