Új arcot kap a Mercedes SL

2008.01.22. 09:50

A hivatalos bemutatóig még bő egy hónap van hátra, de már most kiszivárogtak a felújított Mercedes roadster első fotói.


Elölnézetből alig lehet ráismerni az SL-re, pedig az autó a lemezek alatt nem változik túl sokat. A nagy roadster ugyanis teljesen új, fél babapiskótára emlékeztető fényszórókat kap az eddig használt, összenövesztett ikerfényszórók helyett, a hűtőrács pedig jóval nagyobb lesz, tányérnyi Mercedes jelvénnyel és egyetlen vízszintes elválasztó elemmel középen. A képeken valószínűleg valamelyik AMG változat látható - erre utal legalábbis a lökhárítók kialakítása -, de a hűtőmaszk várhatóan a többi változaton is hasonló változtatásokon megy keresztül. A többi átalakítás már az ilyen, modellciklus-közi átalakításoknál szokásos mértékű, azaz új felnik, lökhárítók, kipufogóvégek és tükörházak jelentik a többi újdonságot.


Úgy néz ki, a motorválaszték lesz a másik lényeges terület, ahol jelentősebb változtatásokra számíthatnak az SL vásárlói. Az SL 350-es várhatóan megkapja a 3,5 literes V6-os motor 305 lóerős változatát, amelyet a felújított SLK-ban mutattak be tavaly decemberben, az SL55 AMG-t pedig a 6,3 literes, 525 lóerős V8-as szívómotorral hajtott SL63 AMG váltja fel. Az SL500, az SL600 és az SL65 AMG már korábban átesett a motorcserén, így ezek a modellek aligha változnak lényeges mértékben.

Az eddig kiszivárgott információk alapján arra számíthatunk, hogy a felújított SL március elején, a Genfi Autószalonon mutatkozki be. Bár az sem kizárt, hogy a Mercedes inkább az Egyesült Államokba viszi a bemutatót, mivel még mindig ott a legnépszerűbb a nagy roadster.