Felfrissítik a Mercedes M osztályt

2008.03.13. 12:21

A szokásos modellciklus-közi átalakításon megy keresztül a Mercedes szabadidő-autója, bár a változtatások nem különösebben feltűnőek. Inkább afféle kötelességszerű átalakításokról van szó, amelyeket alighanem a marketing-osztály harcolt ki, hogy második újautó-kampányt csinálhasson a 2005-ben bemutatott modellnek.


Galéria - kattintson a képre

Az M osztályon persze csak azokat az elemeket módosították, amelyeket olcsón újra lehet szerszámozni, azaz a fémlemezekhez még véletlenül sem nyúltak, csak a lökhárítókat, a lámpákat és a belső tér egyes elemeit szabták át. Az első lökhárító módosítása azonban így is elegendő játékteret adott a tervezőknek, akik így magasabb hűtőrácsot készíthettek a hobbiterepjáróra, és beletehettek egy kis lépcsőt az első fényszórók alsó peremébe. Hogy jobb-e az M osztály új arca, mint a régi volt, döntse el ki-ki maga a fotók alapján - szerintünk a régi valahogy értelmesebb kifejezést öltött. Hátul már kevésbé feltűnő a frissítés eredménye, egyedül a szögletesebb lökhárítóba épített fényvisszaverő csíkokról azonosíthatók a felújítás utáni példányok.


Galéria - kattintson a képre

Vannak persze hasznos fejlesztések is, ha nem is sok. A motorválaszték például nem változott, mégis elérték valahogy, hogy a 190 és 388 lóerő közti teljesítményű változatok fogyasztása nagyjából 0,4 literrel csökkenjen. Emellett a hátsó lámpákat némi felárért már LED-es kivitelben is meg lehet rendelni. Belül az új kormánykerék, és a kéttónusú bőrkárpitozás jelenti az újdonságot.

A második generációs M osztály eddig sem volt épp sikertelen, nagyjából 300 ezer példány fogyott belőle az elmúlt három évben, és az átalakításoktól azt reméli a Mercedes, hogy a típus továbbra is hasonlóan népszerű marad.