Perrel fenyegetik a Ferrari limó készítőjét

2008.03.13. 14:54

Maga a Ferrari rémisztgeti bírósági eljárással azt a brit férfit, aki sztreccslimót készített egy 360 Modena sportkocsiból.

Dan Cawley talán nem a legjobb ízlésű Ferrari-tulajdonos a Földön, de kétségkívül elszánt és kitartó: évek munkájával és mintegy 200 ezer font befektetéssel készíttette el saját Ferrarijából a képen látható hétméteres rettenetet egy Carbonyte nevű cég segítségéevel. Kettévágatni egy Ferrarit, és háromméteres közdarabot illeszttetni a két fele közé valóban nem épp a márka iránti tisztelet jele, de a Ferrari finoman szólva is túlreagálta az ügyet. Ahelyett, hogy simán figyelmen kívül hagynák a limuzinépítőt, vagy szigorúan egy életre kitiltanák a hivatalos Ferrari-klubokból, jogi úton igyekszenek rávenni, hogy tüntesse el az autóról az összes olyan jelvényt és feliratot, amely alapján Ferrariként azonosíthatnák azt. A sportkocsigyártó ügyvédei szerint ugyanis a módosítás miatt a limuzin már nem tekinthető Ferrarinak, ezért nem is viselheti a márka jelzéseit. Cowley ugyanakkor azt mondja, megvásárolta a Ferrarit, jelvényestül, feliratostul, így azt tesz vele, amit csak akar.

Nem mernénk megjósolni, hogy miképp végződik majd az ügy - ez nyilván az ügyvédeken, és a hírhedten bonyolult angol jogrendszeren múlik -, de annyit azért megjegyeznénk, hogy nem ártana egy csipetnyi humorérzéket csempészni a Ferrari vezetőinek homár-vacsorájába.