Kiszivárgott a feújított Mazda MX-5 rajza

2008.08.13. 15:06

Az európai védjegy-bejegyzésekkel foglalkozó OHIM a Mazda3-as rajzai után az átdolgozott MX-5 skicceit is ki engedte szivárogni.


Galéria - kattintson a képre

A Mazda vezetése nyilván nem örül ennek, mi viszont idő előtt megláthattuk, mit is tervez a japán gyártó a kis roadsterrel. Ahogy a vázlatokon is látható, a módosítások az autó elejét érintik: az MX-5 új, ferde metszésű első lámpákat, és nagyobb, ötszögletű első légbeömlőt kap, valószínűleg azért, hogy jobban belesímuljon a Mazda kínálat egységes arculatába. Ezek a stílusjegyek ugyanis egyértelműen az RX-8 kupéról származnak, amelyről mostanság más Mazdák számára is kölcsönvettek a tervezők néhány formai elemet.


Galéria - kattintson a képre

Az MX-5 felújított változata várhatóan 2008 végén vagy 2009 elején mutatkozik majd be, ami elég meglepő, hisz a jelenleg forgalmazott változat alig két éve van piacon. A Mazdánál valószínűleg belátták, hogy már a kis roadsterrel sem tehetik meg azt, amit az elődjével: nem tarthatják több normál modellcikluson át szinte változatlan formában a piacon. Az alapkonstrukció persze változatlan marad, ami nem is baj, tekintve, hogy a típus még mindig az egyik legjobb - ha épp nem a legjobb - olcsó roadster a piacon, de úgy tudjuk, a második generáció egész biztosan nem élhet meg 17 évet, mint az elődje, ugyanis legkésőbb 2012-ben érkezik a váltótípus.