2011-ben érkezhet a Citroën DS5

2009.05.05. 15:14

Hibrid hajtású, testes családi autónak ígérkezik a DS sorozat második tagja, amely két év múlva juthat el az európai Citroën-szalonokba.

A legújabb hírek szerint a Peugeot 3008-as kapcsán már beígért dízel-elektromos hajtás kb. 200 lóerős változata kerül a DS5-be, amely az első kerekeket hagyományos módon, dízelmotorral hajtja, míg a hátsó kerekeket villanymotorral. Így a rendszer elvben egyszerre nyújtja a hibridek takarékosságát és az összkerékhajtás minden előnyét Az autó hasonló méretű lesz, mint a C5-ös, de annál valamivel tágasabb, formára pedig a 2005-ben bemutatott C-SportLounge tanulmányra emlékeztet majd. Lényegében egy alacsony, hosszú, egyterű-szerű modellről van szó, amely legalább öt személy számára nyújt majd kényelmes utazási lehetőséget.

A DS5-öst a Citroën egyfajta prémiumterméknek szánja, ahogy a kompakt DS3-ast is, így várhatóan a legdrágább Citroën modellek közé tartozik majd - becslések szerint a C6-oshoz hasonló áron kínálhatják - így a legfontosabb kérdés a típussal kapcsolatban, hogy a különleges forma és a komplikált műszaki tartalom elég vonzóvá tudja-e tenni a potenciális vásárlók szemében.