Újra vagány lesz a Seat Ibiza?

2014.07.28. 18:07 - Hírszerkesztő

Még legalább két év, mire elkezdik a gyártását, de érdekes módon már most megmutatták, milyen lesz a következő Seat kiskocsi sziluettjét. Úgy tűnik, végre tényleg vége a kisbusz-vonalvezetésű modelleknek, amelyek szabályosan tönkretették a márkát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Legendát vásárolt a Porsche

2014.07.28. 17:00 - Hírszerkesztő

Toby Venter, a Porsche dél-afrikai részlegének igazgatója a Macan helyi sajtópremierjén számos újságíró füle hallatára vásárolta meg az ország leghíresebb versenypályáját, lényegében a csődtől mentve meg azt. A Kyalami pálya-komplexumért, amely 1993-ban még F1-es versenyt rendezhetett, mindenesetre 205 millió randot – átszámítva úgy 4,5 milliárd forintot – fizettek, ami reklámköltésnek önmagában meglehetősen nagy összegnek tűnik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jöhetnek a kínai Fiskerek

2014.07.28. 10:30 - Hírszerkesztő

Rendeződni látszik a luxus plug-in hibridjéről ismert Fisker helyzete. Az amerikai gyártó számos nehézségen ment keresztül az elmúlt években, míg végül teljesen térdre nem kényszerültek. A kínai Wanxiang Group azonban látott fantáziát a márkában, és 149 millió dollárért fel is vásárolta azt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, a legdurvább McLaren

2014.07.27. 16:29 - Hírszerkesztő

A McLaren tavaly tavasszal mutatta be a brit sportkocsigyártás legújabb csúcsát, a P1-est. A 916 lóerős összteljesítményű hibridre szinte mindenki rácsodálkozott, és az egymillió eurós vételár ellenére igen hamar gazdára is talált mind a 375 példány. Most úgy tűnik, tudják fokozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy Supra, amely szinte még új

2014.07.27. 15:02 - Hírszerkesztő

A különböző autós hirdetőoldalakon és az aukciós házak kínálatában időről időre felbukkannak alkalmi vételek. Kifogástalan állapotúra restaurált, vagy megóvott veteránok, legendás versenyautók, hírességek által birtokolt autók. Ezeknek persze az esetek döntő többségében az árát is alaposan megkérik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hihetetlen gyűjteményt vett a Jaguar

2014.07.27. 13:00 - Hírszerkesztő

Hatalmas, 543 autóból álló gyűjteményt vásárolt a Jaguar-Land Rover-csoport. Ez volt a világ legnagyobb, brit autókból álló, magántulajdonú kollekciója. A korábbi tulajdonos nem a legmagasabb árat választotta, inkább biztos jövőt keresett a klasszikus járműveknek, melyek összértéke szakértők szerint 35-45 millió font (10-14 milliárd forint) közé tehető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egymillió dolláros eredményjelző Indianapolisban

2014.07.27. 08:03 - Hírszerkesztő

Egymillió dollárért kapott új eredményjelző oszlopot az Indianapolis Motor Speedway. A 92 méter magas oszlop húszéves elődjét váltotta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez lesz a világ legdrágább Ferrarija?

2014.07.26. 17:40 - Hírszerkesztő

Nagy dobásra készül az RM Auctions következő augusztusi árverésén. Az extrém drága autók aukcióit szervező cég Monterey-ben egy Ferrari 275 GTB/C tesz kalapács alá.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így hígítja a Nismo-brandet a Nissan

2014.07.26. 14:22 - Hírszerkesztő

A két éve érkezett második generáció óta nem igazán tudjuk, mit gondoljunk a Note-ról. Gyökereit tekintve egyértelműen egyterű, a Nissan valamiért mégis kisautóként próbálja eladni mostanság. Az identitászavart pedig lehet még fokozni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már dolgoznak a Twingo RS-en

2014.07.26. 06:57 - Hírszerkesztő

A kifutó Twingo RS is igen szórakoztató kis vakarcs volt, de a következő generáció farmotorral, hátsókerék-hajtással még ígéretesebbnek tűnik. Ha hihetünk a kémfotóknak, már dolgoznak rajta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ránézésre büntet a rendőr

2014.07.25. 17:06 - Sajtóközlemény

Egy ilyen pompás sajtóközleményt tényleg csak változtatás nélkül érdemes közreadni. A megfogalmazás, a stílus, a tartalom tökéletes összhangja. Kezeket a magasba, íme a Police.hu gyöngyszeme arról, hogy miként szűrik majd ki azokat a részeg bringásokat. Múlt szombat óta főúton is szabad alkoholfogyasztás után kerékpározni. Eddig csak mellékúton volt szabad. Miközben egyre több a bringabaleset. Magyarország. Nem vagyunk nyugodtak.

A KRESZ legutóbbi módosítását követően többféle értelmezés jelent meg a kerékpárosok biztonságos vezetésére képes állapotának rendőrségi megítélésével kapcsolatban. A rendőrség az alábbi gyakorlatot követi.

A hatályos KRESZ rendelkezése szerint kerékpáros esetében az ittasság akkor valósít meg jogsértést, ha a kerékpáros e miatt nincs a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban, amely szabálysértésnek minősül. Ez alól kivételt képez, ha valaki ittas állapotban legalább súlyos testi sértést eredményező balesetet okoz, amely bűncselekmény.

A fentieken kívül az a kerékpáros is megsérti a jármű biztonságos vezetésre képes állapotra vonatkozó előírásait, aki egyéb okokra visszavezethetően egészségi, lelki, fizikai állapota miatt nem képes a tőle elvárt időn belül a forgalmi helyzetet felismerni, arra megfelelően reagálni, avagy a szükséges magatartást tanúsítani.

A kerékpáros ittasságának ellenőrzése akkor indokolt, amennyiben a járművezető közlekedési magatartása, viselkedése vagy testi tünetei alapján (mint, például a kéz és a láb együttmozgásának nehézségei, egyensúlyzavar, állás-, járásképtelenség, kézremegés, akadozó beszéd, agresszivitás vagy labilis érzelmi állapot) arra lehet következtetni, hogy valamilyen vezetési képességre hátrányosan ható szer fogyasztása miatt nincs a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban.

A rendőrség továbbra is kiemelt fontosságú feladatának tekinti a közlekedők biztonságát, a közúti közlekedési balesetek számának visszaszorítását.

Erre büszke most az AMG

2014.07.25. 16:51 - Hírszerkesztő

Új V8-ast fejlesztettek az AMG-nél, amelyet elsőként az AMG GT-be építenek be. A motor mindent tud, amit manapság tudni kell, és nagyon úgy tűnik, van még benne tartalék.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elég gazdag vagy ehhez az Astonhoz?

2014.07.25. 12:17 - Hírszerkesztő

Az Aston Martin kiszórt egy fotósorozatot a nép közé, amelyben sejtelmes fényben megmutatják a következő dobásukat. Meg kell hagyni, a Lagondának van stílusa.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezekből választják a 2015-ös Év Autóját

2014.07.25. 06:23 - Hírszerkesztő

Megvan a lista, amin biztosan rajta van a következő Év Autója. Ezek közül választhatnak majd a zsűritagok két körben, hogy jövő év márciusában bejelenthessék a győztest.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elvis BMW-je nem marad zombi

2014.07.24. 16:43 - Hírszerkesztő

Ha nem egy BMW 507-es lenne, és pláne, ha nem Elvis Presley egyik híres autója, a zúzdában volna a helye. De a 254 példányban gyártott típus még ilyen állapotban is óriási érték, főleg, hogy Elvis annak idején pont ezzel az autóval csajozott Németországban. A nemrég előkerült autó-zombit restaurálni fogják.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Saját Daciára vágyik az Opel

2014.07.24. 15:17 - Hírszerkesztő

Az Opel teljhatalmat kapott Európában, július 1-től ugyanis az újonnan alapított Opel Group irányítja a General Motors bizniszét a kontinensen, beleértve Oroszországot is. A régi-új vezér egyből le is nyilatkozta, hogy a fapados autók felé nyitnának.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szupersportautót farigcsál a BMW?

2014.07.24. 12:27 - Hírszerkesztő

Százéves fennállását egy hibrid szupersportautóval ünnepli a BMW 2016-ban, írja a német Auto, Motor und Sport. Bár sokan lelkesen fogadják a hírt, mi inkább fenntartásokkal kezelnénk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hurrá, már van 3,4 literes fogyasztású Cayenne

2014.07.24. 11:45 - Hírszerkesztő

Életciklusa feléhez érkezett a Cayenne második generációja. Ilyenkor szokás igazítani egy kicsit a fazonon, és új motorok bevezetésére is jó alkalom a fészlift. A Porsche nem spórolta el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kevés a 360 ló a kis Merciben?

2014.07.24. 06:17 - Hírszerkesztő

Amikor a Mercedes kihozta az A45 AMG-t, mindenki kicsit hátrahőkölt a kétliteres motorkából kipréselt 360 lóerő láttán. A Väth-nél nem ijedtek meg a nagy literteljesítménytől: 425 lóerőre húzták fel a legkisebb AMG-t.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Audi megöli a CVT-t

2014.07.23. 16:08 - Hírszerkesztő

Az Audi nem fejleszti tovább a Multitronic néven árult fokozatmentes sebességváltót, néhány év alatt kikoptatják a kínálatból – nyilatkozta a gyár egyik vezető mérnöke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Fiat összefekszik a Renault-val

2014.07.23. 14:40 - Hírszerkesztő

A Renault és a Fiat együttműködési megállapodást írt alá, melyről viszonylag szűkszavú sajtóközleményt adtak ki. Annyi derül ki belőle, hogy a két cég közösen épít majd valamilyen kishaszonjárművet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megőrültek az olaszok

2014.07.23. 12:33 - Hírszerkesztő

Alig két éve kaparták elő a rég elfeledett ATS márkát a vastag porréteg alól, de már a harmadik kisszériás sportautót hozzák ki sorozatban. A Leggera őrült vonzó technika, kétes héjba bújtatva.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ez lenne az új Lada beltere?

2014.07.22. 16:19 - Hírszerkesztő

Egyre sűrűbben csepegteti az Avtovaz az információkat az új modelljéről, a Vestáról: ma éppen a beltér virtuális képével leptek meg minket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Agyament a Jaguar bringaszállítója

2014.07.22. 16:04 - Hírszerkesztő

A Jaguar látványos egyedi kísérőautót épített a Tour de France kerékpárversenyen részt vevő Sky csapatnak, amelyet csak egyetlen szakaszon használnak. Az F-Type R Coupé nyilvánvalóan elsősorban reklámcélokat szolgál, de el kell ismerni, stílusosan szállítja majd a bicikliket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

24 órás versenyt mindenkinek!

2014.07.22. 14:13 - Hírszerkesztő

A Le Mans-i 24 órás versenyt és a kapcsolódó sorozatokat szervező ACO úgy érezte, nehéz kezdőként bejutni a hosszú távú versenyzésbe, ezért jövőre új kategóriát indítanak LMP3 néven, ahol az eddigiekhez képest kis pénzből lehet majd indulni.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 853