Itt az új Dodge Charger

2014.04.17. 13:44 - Hírszerkesztő

A Charger jellegzetessége az újrakezdés óta mindvégig a jellegzetes, csőrös frontkialakítás volt – nagy részben ez adta az autó karakterét. Ám úgy tűnik, a tervezők megelégelték, hogy a típus ennyire kilóg az időközben megváltozott márkaarculatból, így most a Dartéhoz hasonló fekete betétes orr-részt kapott a nagy négyajtós is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lesz az új sport-VW

2014.04.17. 11:14 - Hírszerkesztő

A pekingi Auto Chinán mutatják meg először élőben a New Midsize Coupé tanulmányt, amely egy Jetta méretű négyajtós kupé előfutára lehet. A széles és alacsony, sportos arányú gép lehet a Volkswagen következő sportos modellje, sőt, az sem kizárt, hogy ezzel váltják le az idősödő Sciroccót, illetve a sikertelen EOS kupé-kabriót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatták a Mercedes sportkocsiját

2014.04.17. 06:43 - Hírszerkesztő

Az már rég nem titok, hogy a Mercedesnél az SLS kevésbé drága utódján dolgoznak, amely akár a drágább Porsche 911 változatokkal is felvehetné a versenyt. Az eddig csak kémfotókról ismert modellről most néhány fotót is közöltek, és arra is fény derült, hogy hogyan nevezték el. Ez utóbbin sokat törhették a fejüket: az új gép neve AMG GT lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

CitiJet: Skoda, diákmunkából

2014.04.16. 18:15 - Hírszerkesztő

A Volkswagen csoport márkáinál lassan hagyománnyá válik, hogy a tavasz végi nagy GTI találkozóra, amelyet a Wörth-i tó mellett tartanak, minden tervezőcsapat összeüt valami érdekeset. A Skodánál ezúttal nem a profik végezték a tervezési munka nagyját, hanem tizenhat gyakornok, akik egy Citigo kisautón mutathatták meg, mennyire kreatívak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatták az új Mazda sportkocsi gerincét

2014.04.16. 15:56 - Hírszerkesztő

Az előzetes találgatásokkal ellentétben a Mazda nem mutatta be New Yorkban az MX-5 következő generációjának prototípusát, de a pletyka nem is volt egészen alaptalan. Amit láthat a közönség, az az autó lényege, a hajtáslánc és a futómű – és ez önmagában is igen látványos.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült a Peugeot csodafegyvere

2014.04.16. 10:31 - Hírszerkesztő

Azt már korábban bejelentették, hogy a Peugeot visszatér a Dakar rali mezőnyébe, és már most, több mint hét hónappal a rajt előtt megmutatták, milyen lesz a gyári versenyautó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rontópál a Bentleynél folytatja

2014.04.16. 06:19 - Hírszerkesztő

Wolfgang Dürheimer hűséges elvtárs lehet, ha egy évvel csúfos bukása után újabb vezető állással kínálták meg. Ő volt az, aki kidobta az összes villanyautó-projektet az Audi fejlesztési programjai közül, sok milliós kárt okozva a cégnek, mielőtt valaki felfigyelt a különös döntésekre magasabb szinten, és elmozdította. Mindez 2013 júniusában történt, azóta parkolópályán volt, a VW csoport autósport-részlegének képviselőjeként, ám úgy tűnik, most a Bentley elnök-vezérigazgatójaként folytathatja pályafutását a cégen belül.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elegáns lett a Kia egyterűje

2014.04.15. 17:25 - Hírszerkesztő

Nagy egyterűt tervezni nyilván nem egyszerű feladat – legalábbis ritkán sikerülnek igazán jól. A nagy test és a viszonylag kis kerekek eleve nem jelentenek igazán jó kiindulópontot, így a végeredmény a legtöbb esetben meglehetősen ügyetlenül fest. Akadnak persze kivételek – a Nissan Quest előző generációja például kifejezetten érdekes volt – de ez csak a szabályt erősítő kivétel. Ahogy a Kia legújabb egyterűje is az lehet, amelyet Észak-Amerikában Sedonaként ismernek, mifelénk viszont Carnival a neve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

DS 6WR: ez már a francia luxus?

2014.04.15. 16:03 - Hírszerkesztő

Fura szerzetet mutat be a PSA csoport Pekingben. A Citroennél tervezték, de nem Citroen, terepjárónak tűnik, de nincs összkerék-hajtása. Ennek ellenére nem kizárt, hogy népszerű lesz a DS 6WR.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Discovery Vision: a Land Rover jövője

2014.04.15. 14:32 - Hírszerkesztő

A Land Rover kínálat teljes átalakítására készülnek a britek, és mindennek az alapja a megújított, kibővített Discovery sorozat lesz. A most bemutatott Discovery Vision tanulmányautó pedig mind stílusában, mind érdekes műszaki megoldásaiban ennek a sorozatnak az előfutára – legalábbis a gyári kommunikáció ezt sugallja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Frontális ütközés miatt állt a Ferihegyi gyorsforgalmi

2014.04.15. 12:29 - Hírszerkesztő

Frontális ütközés miatt állt a Ferihegyi gyorsforgalmi út a kora délutáni órákban. A műszaki mentésnek már vége, a szomszédos Gyömrői úton és a Ferihegyin is megindult a forgalom.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatták a Nissan következő nagyágyúját

2014.04.15. 07:46 - Hírszerkesztő

Bár Európában nem aratott nagy sikert, a Nissan Murano egyes piacokon igazán kelendő – és ez alighanem a harmadik generációval sem változik. A japánok ha lehet, még agresszívebb formát rajzoltak a nagydarab terepjárónak, ám a méretei és a funkcionalitása maradt a régi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alfa és Beta: a jövő korszerű kínai autói

2014.04.15. 06:23 - Hírszerkesztő

Amióta tudunk a kínai autóipar méretéről, azt várjuk, hogy a sokmilliós gyártókapacitás mikor kezdi elárasztani a külvilágot az olcsó kínai autókkal. Annak idején így tört be a köztudatba a japán, majd a koreai autóipar, csakhogy a kínaiaknál mások a nagyságrendek. És úgy néz ki, a fejlődési ütemük is gyorsabb.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Volvo megoldja a gyerekülés-problémát?

2014.04.14. 17:57 - Hírszerkesztő

A gyerekülés nagyszerű találmány, de nem könnyű vele együtt élni. A legtöbb esetben nagy és nehéz, így kellemetlen feladat áttenni egyik autóból a másikba. E probléma megoldására fejlesztette ki a Volvo ezt a felfújható ülés-prototípust, amely igen könnyű, és nagyon kis méretűre hajtható össze.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A BMW-vel versenyezne a Citroen

2014.04.14. 13:08 - Hírszerkesztő

A Peugeot-Citroen története legnagyobb válságát éli éppen: az elmúlt két év során mintegy 7,5 milliárd euró veszteség keletkezett a francia autógyártónál. Most azonban új vezérigazgatóval, és frissen szerzett tőkével megpróbálnak feltápászkodni. Nem lesz könnyű, de a cél az, hogy 2018-ra a forgalom 2%-a legyen a nyereség, 2023-ig pedig 5%-ra emelkedjen ugyanez a szám.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rekordáron kelt el egy Ford GT40

2014.04.14. 08:12 - Hírszerkesztő

Rekordárat, 7,1 millió dollárt (1,5 milliárd forint) fizettek a Ford GT40 egy prototípusáért. A második legöregebb fennmaradt példány egy houstoni árverésen kelt el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így néz ki egy víznyelő aljáról kiemelt Corvette

2014.04.13. 18:19 - Hírszerkesztő

Két hónappal azután, hogy hét másik ritkasággal együtt elnyelte egy víznyelő, az utolsó Corvette-et is kihúzták a Bowling Green-i Corvette Múzeum kiállítótermének közepén tátongó lyukból. A 2001-es Mallett Hammer Z06-ost felismerhetetlenné roncsolta a rá zuhanó föld.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rekordbónuszt kapnak a Ferrari dolgozói

2014.04.13. 14:30 - Hírszerkesztő

Bár a vállalat termelése csökkent, több mint négyezer eurós bónusszal ajándékozza meg alkalmazottait tavalyi munkájukért a Ferrari.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óriási teljesítmény a civil autóvadászatban

2014.04.13. 11:16 - Hírszerkesztő, MTI/totalcar

Négy hónap alatt 33 ezer lopott autót találtak meg Brazíliában egy alkalmazásnak köszönhetően. Az ingyenes program telefonra, tabletre és számítógépre telepíthető.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gyártásban az új villany-Saab

2014.04.13. 07:01 - Hírszerkesztő

A kínai NEVS (National Electric Vehicle Sweden) eredetileg azzal a céllal vette meg a hányatott sorsú Saab maradványait, hogy a jól csengő márkanév felhasználásával elektromos autók gyártásába kezd. Ehhez képest tavaly nyár végén beindították a benzines 9-3 próbagyártását, ősszel pedig már élesben is megkezdődött a termelés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Michelisz a mezőny közepén

2014.04.12. 18:09 - Hírszerkesztő

A Citroënek sikerével zárult a túraautó-világbajnokság idei szezonjának első időmérő edzése. A francia gyártó versenyzői közül némi meglepetésre José Maria López végzett az élen, őt a címvédő Yvan Muller és a kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb követi.

 
 
 
Forrás: zengomotorsport.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az oroszok imádják a Dustert

2014.04.12. 16:35 - Hírszerkesztő

A Dacia négy évvel ezelőtt mutatta be a Dustert, melyet mára már több mint száz országban forgalmaznak. Az egészen vállalható külsőhöz bevált technika társul - dízelmotorja például kifejezetten jó -, és az árcédula megírásakor sem fogott túl vastagan a toll a Renault-Nissan csoporthoz tartozó márkánál.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Harminc éves a BMW M5

2014.04.12. 13:37 - Hírszerkesztő

A BMW az 1985-ös Genfi Autószalonon mutatott be először olyan modellt, amelyre rákerült az M5 embléma. Igaz, az E28 előtt is készült már erős, sportos ötös, de azt akkor még csak E12 M535i-ként emlegették. Az első igazi M5-ösbe 3,5 literes sorhatos került, 286 lóerővel és 360 newtonméteres nyomatékkal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betartja ígéretét a Chevy

2014.04.12. 11:31 - Hírszerkesztő

A Chevrolet a jövő heti New York-i autószalonra ígérte be a C7-es Corvette legújabb változatát. Az amerikai gyártó azonban nem tudott sokáig titkolózni: megérkeztek az első képek a legszálkásabb Corvette, a Z06 kabrióváltozatáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szemléletváltás a Lincolnnál?

2014.04.12. 09:36 - Hírszerkesztő

A Ford már évekkel ezelőtt elhatározta, hogy megfiatalítja amerikai luxusmárkája, a Lincoln vásárlóközönségét. Jelenleg a vevők átlagéletkora 65 év, ezen szeretnének faragni a közeljövőben. Ezt természetesen új, fiatalosabb modellek bevezetésével képzelik el - talán ennek érdekében frissítik most fel a dizájnrészleget.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 837