Íme, az egy megawattos finn szupersportkocsi

2015.04.18. 17:00 - Lendvai Zsolt

A Toroidion nevű aprócska finn cég idén februárban mutatott először néhány kedvcsináló fotót brutális erejű, egy megawattos (1360 lóerős) szupersportkocsijáról. Akkor még igen titokzatosan elrejtették az árnyékban az autót, most viszont végre itt a leplezetlen 1MW.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Michelisz hatodik az időmérőn

2015.04.18. 15:05 - Lendvai Zsolt

Michelisz Norbi számára döcögősen indult a marokkói hétvége, és bár a teszthez képest az első szabadedzésen már jobb időt futott, ez még mindig csak a kilencedik helyre volt elegendő. A második gyakorlást tizenkettedik helyen zárta.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Világmodell lesz a törpe élmény-Honda

2015.04.18. 11:28 - Lendvai Zsolt

A Honda 2013-ban mutatta be azt a tanulmányt, amellyel korai kétüléses roadsterük, az S600 előtt tisztelegtek. Azóta már egy japán kikötőben le is fotózták az S660 sorozatgyártású változatát, amelyet azonban csak a hazai piacra szán a gyártó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Versenyzésre adja a fejét az Aston-vezér

2015.04.18. 10:31 - Lendvai Zsolt

Huszonnégy órás autóversenyen áll rajthoz az Aston Martin vezérigazgatója. Andy Palmer egy V8 Vantage GT4-es versenygépet terelget majd a jövő hétvégi Britcar futamon, amely kétéves kihagyás után tér vissza a versenynaptárba.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Audi óriáskombi 734 lóerővel

2015.04.18. 06:51 - Andróczi Balázs

Az Audi látszólag mindenhol igyekszik kiállítani egy Prologue tanulmányt. Tavaly ősszel Los Angelesben benzinmotoros kupéként indult a sorozat, majd az idén tavasszal Genfben folytatták a sort a Prologue Avant kombival. A Sanghaji Autószalonra ezt fejlesztették tovább, emelt hasmagassággal és az eddigieknél is nagyobb teljesítményű hajtással.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Váratlan fordulat a VW vezetők csatájában

2015.04.17. 19:43 - Andróczi Balázs

Azok után, hogy Ferdidnand Piech, a felügyelőbizottság elnöke nyilvánosan kritizálta Martin Winterkornt, mindenki arra számított, hogy a befolyásos Porsche-unoka sikeresen kifúrja a vezérigazgatót jelenlegi pozíciójából. Ám úgy néz ki, erről egyelőre szó sincs, sőt, a rendkívüli felügyelőbizottsági ülésen megerősítették Winterkorn pozícióját, és úgy döntöttek, meghosszabbítják a szerződését 2016 után is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lopott autók egymilliárd értékben

2015.04.17. 17:01 - Perkó Rudolf

Most öt, korábban másik három személyt állított elő a rendőrség az április 15-én megtalált 174 lopott autó kapcsán. Mindenféle típusú autó előfordult az országos akció során leleplezett telken: sportkocsik, luxusautók, kisbuszok és kishaszon járművek is. az összértékük megközelíti az egymilliárd forintot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxusmodell Ford Mondeóból

2015.04.17. 14:22 - Andróczi Balázs

Évek óta riogatják a közönséget a Fordnál azzal, hogy lesznek Vignale modellek, azaz szokványos Fordok szokatlanul igényes kivitelben és felszereltséggel, persze ennek megfelelően magas áron. Ám most már nem csak tanulmányokat mutogattak: áprilistól már forgalmazzák a Mondeo Vignalét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ötszáz lóerős szörnyeteg Peugeot 308-as

2015.04.17. 12:08 - Andróczi Balázs

A franciák 308 R Hybridnek hívják az új gépet, amelynek van néhány elképesztő képessége. Az egyik ilyen, hogy ha rövid időre is, de akár 500 lóerőt is képes mozgósítani, így ha csak percekre is, meg lehet vele közelíteni egy valódi szupersportkocsi dinamikáját.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Álmaink Škodája az R200 Non-Fiction

2015.04.17. 06:26 - Andróczi Balázs

A KGST-időkben talán még a Škoda készítette a legmerészebb, legsportosabb modelleket. A 130 RS-sel még a versenypályákon is komoly sikereket értek el, és erre a csehek máig büszkék. Nyilván nem véletlen, hogy az egykori rali-kupé negyvenedik születésnapjára készítették el annak modern reinkarnációját, R200 Non-Fiction néven, amely megörökölte a szellemi előd karakteres részleteit.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Scirocco GTS: a dögös VW?

2015.04.16. 17:06 - Andróczi Balázs

A Sanghaji Autószalonra szépen kipofozták a hét éves Sciroccót: a GTS változat erősebb és látványosabb lett, ami azt jelzi, hogy még nem érdemes temetni a sportos háromajtóst.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Feltámad az olasz álomautó

2015.04.16. 15:43 - Andróczi Balázs

Az ATS manapság már csaknem ismeretlen márka, ám egy apró olasz cég mégis évek óta a feltámasztásán dolgozik. Eddig egy durva versenygépet és egy kétüléses, orrmotoros roadstert mutattak, de az igazi feltámadást a 2500 GT bemutatása jelenti.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új közös Opel-Peugeot modell jön

2015.04.16. 14:13 - Andróczi Balázs

Nem újdonság, hogy az Opel lemondott saját dobozos modelljének fejlesztéséről – az viszont váratlan fejlemény, hogy a jelenlegi, Fiat Dobló alapú Combo helyett a Peugeot csoport modelljét veszik át és látják el Opel jelvénnyel a következő generációváltáskor.

 
    Most még Fiat Doblóból készül az Opel Combo, de ez már csak három évig lesz így
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeken a helyeken traffiznak ma

2015.04.16. 11:43 - Hírszerkesztő

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajt végre. Kattintson ide, és nézze meg megyékre bontva, hol mérnek ez alkalomból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Leleplezték a hatodik VW Transportert

2015.04.16. 11:20 - Andróczi Balázs

A verziószám-váltásnak valami nagy durranást kellene jelentenie – legalábbis a T4-T5 váltásig azt jelentett – a Transporter családban, de úgy tűnik, a T6-osnál szó sincs ilyesmiről. Akárhonnan is nézzük, minden jel arra mutat, hogy a Volkswagen ezúttal egy alapos modellfrissítést próbál újdonságként eladni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szétvágott Range egy vagyonért

2015.04.16. 06:57 - Andróczi Balázs

A Brabus nem Mercedesekre specializálódott részlege, a Startech ezúttal egy Range Rover luxusterepjárót kaparintott meg, amelynek a csomagtere helyére egy kis platót készítettek. A hivalkodó vörös fényezésű, karbonszálas dekor-elemekkel körbeépített, szétvágott luxusterepjáróval a kínai vásárlóbázisukat igyekeznek megteremteni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Venucia: izgalmas ígéret Kínából

2015.04.15. 15:27 - Andróczi Balázs

A Venucia, vagy kínai átírással Kai Chen szinte teljesen ismeretlen volt eddig Kínán kívül, pedig nem kezdők állnak mögötte. Ez ugyanis a Nissan és a Dongfeng Motors vegyes vállalatának almárkája, amely eddig elsősorban az egy generációval korábbi Nissan Tiida többféle változatát kínálta. Most azonban egy érdekes tanulmányt terveznek kiállítani.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új Alhambra új motorokkal

2015.04.15. 12:41 - Andróczi Balázs

Ahogy már megszoktuk, a Seat Alhambra a mindenkori VW Sharan kevésbé érdekes változata. És a felújítás során még azt a kevés egyéniséget is sikerült kiölni belőle, ami eddig jellemezte. Cserébe korszerűbb lett a motorválaszték.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nissanból lesz a platós Mercedes

2015.04.15. 11:23 - Andróczi Balázs

Mivel a Mercedes platós modelljéről az első hírt a New York Auto Show kapcsán dobták be a köztudatba, sokan arra számítottak, hogy a Mercedes az Észak-Amerikában népszerű óriási pick-upok piacára próbál beszállni. Nos, ezt most egyértelműen cáfolták: a cég haszonjármű-üzletágát vezető Volker Mornhinweg szerint nem szándékoznak kövér cowboyoknak teherautót készíteni, amit aztán csak Észak-Amerikában tudnának eladni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Mini randa szemüvege maga a csúcstechnika

2015.04.15. 06:17 - Andróczi Balázs

Az ötlet nem új: tulajdonképp egy korlátozott felhasználású Google Glassnak tekinthető, amit a Mini és a Qualcomm tervez bemutatni Sanghajban. A csomagolás persze más: a Mini Augmented Vision nevű készüléke vaskos, aranykeretes, közepesen ízléstelen borzadály, viszont amit tud, az nem rossz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön az 5-ös BMW svéd ellenfele

2015.04.14. 17:50 - Andróczi Balázs

Az XC90-es bemutatása után a Volvónál már a második, teljesen új alapokra épített típus leleplezésére készülnek – erről árultak most el néhány lényeges részletet. Egyrészt úgy tűnik, S90 néven tervezik bemutatni, így egy kicsit eltávolítva az öregedő S80-astól, ugyanakkor a kategória nem változik: továbbra is az A6-os Audi, az 5-ös BMW, a Jaguar XF és a többi hasonló méretű és árfekvésű prémium-modell alternatívájának szánják a csúcsmodellt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Durva fogyasztáscsökkenést ígér az elektromos feltöltő

2015.04.14. 15:50 - Andróczi Balázs

Úgy tűnik, az elektromos kompresszor lesz a következő sláger. Több beszállító is dolgozik rajta, de a Valeo azt állítja, két évvel jár a konkurencia előtt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatták a szuper-Golfot

2015.04.14. 15:06 - Andróczi Balázs

A német óriás is beszáll abba a játékba, amelybe szinte mindenki benne van már: tervezett egy autót a Gran Turismo 6 konzol-játék számára, amely ingyenes frissítésben válik elérhetővé a játékosok számára. Az alap a VW Golf, de ez termnészetesen a létező legradikálisabb változat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vásárlót keres a Fiat-Chrysler

2015.04.14. 11:14 - Andróczi Balázs

Korábban is sejthető volt, és egyre biztosabb: a Fiat-vezér, Sergio Marchionne célja, hogy pénzzé tegye a világ hetedik legnagyobb autógyártóját, méghozzá úgy, hogy egy másik autógyártóval hozná össze. A feladat azonban nem egyszerű: hiába nagy, a Fiat-Chrysler nincs igazán jó formában, így egyelőre nincs érdeklődő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Belháború a Volkswagennél

2015.04.14. 06:28 - Andróczi Balázs

Ferdinand Piech korábban maga is vezette a Volkswagen napi ügyeit, de most már több mint egy évtizede a felügyelőbizottság elnökeként igyekszik kézben tartani a konszernt. Eddig úgy tűnt, a Porsche család egyik legaktívabb tagja elégedett a VW vezérigazgató, Martin Winterkorn munkájával, de a múlt pénteken megjelent egy interjú a Der Spiegel című német újságban, amelyben gyakorlatilag megvonja a bizalmát a vállalat vezetőjétől.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 892