Két új gyárat épít a Volkswagen

2014.07.09. 17:42 - Hírszerkesztő

Kína ma már a Volkswagen csoport legnagyobb piaca, de egyben az egyik legkomplikáltabb is. Helyi partnerek kellenek és állami szintű támogatás, ám úgy tűnik, ez sem lehet gond: a cég tovább terjeszkedik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jönnek a szuperdrága Bentley telefonok

2014.07.09. 14:47 - Hírszerkesztő

Egy luxusautó-márka manapság már nem csak közlekedési eszközt árul, de mindenféle egyéb kiegészítőt is. Karórák, kerékpárok, utazótáskák, ruházati kiegészítők – szinte minden van, ha valaki a talpig Ferrariba, Rolls-Royce-ba vagy Bentleybe akar öltözni. Ez utóbbi cég most mobiltelefonnal bővíti a kínálatát, méghozzá nem is akármilyennel: a legdrágább mobilokat gyártó Vertuval kötöttek exkluzív megállapodást az új telefonok tervezéséről és gyártásáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatták az új Opel Corsát

2014.07.09. 12:09 - Hírszerkesztő

Bár várhattunk volna vadiúj modellt – szó is volt róla, hogy a Chevrolet Spark platformjára építenének valamit – az a projekt, úgy tűnik, megfeneklett. Helyette a Fiat Puntóval azonos alapokra épített, kifutó Corsát próbálták a felismerhetetlenségig átfaragni, bár ez sem sikerült tökéletesen. A legnagyobb meglepetés viszont a teljesen kusza motorválaszték a régi, már eddig is alkalmatlannak tűnő szívómotorokkal – hogy ez kinek lesz jó, azt elképzelni sem tudjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatták a legmasszívabb Porschét

2014.07.09. 07:00 - Hírszerkesztő

Ahogy lassan megszokhatjuk, a Porsche múzeum újabb különlegességet mutat be a gyár történetéből. Ezúttal egy versenyautót, amely 1978-ban az akkor ismert legdurvább raliversenyre készült. A kelet-afrikai Safari Rally-n végül csak második lett, de így is a 911-es legerőteljesebb, legmasszívabb változatának tűnik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csúcstechnikával döntenék meg a Zöld Pokol rekordját

2014.07.08. 18:30 - Hírszerkesztő

A Nürburgring abszolút rekordját évtizedekkel ezelőtt állította fel Stefan Bellof a félelmetes Porsche 956-ossal: 6'11”-es időt futott, és ezt azóta sem sikerült még csak megközelíteni sem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Volvo megoldása erős motor helyett

2014.07.08. 16:16 - Hírszerkesztő

Bár a T8 elnevezés azt sugallja, hogy nyolc henger dolgozik az új Volvókban, erről szó sincs. A svéd mérnökök azonban úgy vélik, a Twin Engine elnevezésű hajtásrendszer felér egy V8-assal.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Polaris újra feltalálja a sportkocsit?

2014.07.08. 14:10 - Hírszerkesztő

A Polaris elsősorban quadok és motoros szánok gyártásából él, de egy ideje igyekeznek kitörni ezekről a viszonylag szűkös piacokról. Motorkerékpárt gyártanak már egy ideje, Victory és Indian márkajelzéssel, és úgy néz ki, most a sportkocsi-piaccal is megpróbálkoznak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Luxusautók épülnek Ford Mondeo alapra

2014.07.08. 06:18 - Hírszerkesztő

A gazdasági válság első jeleire eladott mindent a Ford, amit luxusmárkákból összevásárolt: a Jaguart és a Land Rovert az indiai Tatának, az Aston Martint egy arab befektetőcsoportnak, a Volvót pedig a kínai Geelynek. Egyetlen márka maradt, a Lincoln, amely szinte csak Észak-Amerikában létezett, de a Ford leköszönő vezérigazgatója ezt is beszántotta volna, hogy csak a globális Fordra koncentrálhasson.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már dolgoznak a Ferrari-gyalázó Porschén

2014.07.07. 17:10 - Hírszerkesztő

A 911-es igazi legenda, de amennyire jót tett a Porsche karrierjének az 1960-as és 80-as évek között, annyira akadály mostanság a farmotoros elrendezés és a hathengeres bokszermotor hagyománya miatt. Ez nem jelenti, hogy a 911-est ne tartanák meg, de állítólag dolgoznak egy drágább modellen, amely nyolchengeres középmotorral épülne, és gyorsabb lehetne akár a Ferrari 458-asnál, akár a McLaren 650S-nél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Mercedes nyomdokain a BMW

2014.07.07. 06:15 - Hírszerkesztő

Alig egy héttel a Mercedes és a Nissan bejelentése után a BMW vezetői is megerősítették, hogy a vállalat Mexikóban terjeszkedik. A bajorok azonban önállóan húznak fel egy új üzemet, melynek összköltsége egymilliárd dollár körüli lehet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kamionok sofőr nélkül

2014.07.06. 18:40 - Hírszerkesztő

Az önmagukat vezető személyautókról egyre csak érkeznek a hírek - a Nissan már négy éven belül sorozatgyártásba vinné a megoldást, de többek közt a Hyundai is megmutatta már, hol tartanak ezen a területen. A teherautóknál eddig nem igazán lehetett autonóm közlekedésre alkalmas modellekről hallani, de a Daimler most változtatna ezen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Felfrissül a Fiat Punto

2014.07.06. 13:24 - Hírszerkesztő

Az már májusban kiderült, hogy a Fiat 2016-ra tervezi a Fiat Punto következő generációjának - vagy éppen teljesen új utódmodelljének - bemutatását. Most viszont úgy tűnik, a váltás előtt még egy ráncfelvarrott kiadást is piacra dobnak az olaszok. Ezzel a modellciklus utolsó két évére új lendületet adnának az eladásoknak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jövőre jön a CLA kombija

2014.07.06. 11:41 - Hírszerkesztő

Az előzetes tervekkel ellentétben az idei év vége előtt már nem mutatja be a CLA kombi változatát a Mercedes. A Shooting Brake 2015 első felében érkezhet, de a Nürburgringen már le is videóztak egy tesztelés alatt álló példányt. Igaz, az álca egyelőre sokat takar.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nem jött be Kubának a nyitott autópiac

2014.07.06. 09:15 - Hírszerkesztő

Hiába lett viszonylag szabad és nyitott a gépjárműpiac, az irreálisan magas árak miatt nevetséges szinten az új, illetve újabb autók kereskedelme Kubában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lefotózták a következő Hyundai i30-at

2014.07.05. 14:41 - Hírszerkesztő

Csak az orrán reszelnek, és downsizing jegyében kisebb motorokat kaphat a ráncfelvarrás utáni i30. Közúton fotózták az alig álcázott tesztautót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Olyan, mintha háromezerrel menne

2014.07.05. 06:55 - Hírszerkesztő

Nic Chase a Guiness Rekordok Könyvében is szerepel 2012-es rekordjával: ekkor 276 km/h-s sebességet ért el rádiótávirányítású autójával. Az elektromos hajtású R/C Bullet azóta továbbfejlődött – itt látható, mennyire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A BMW lehúzza az i8 vásárlókat

2014.07.04. 15:28 - Hírszerkesztő

Hibrid sportkocsit vásárolni a BMW-től – ez ma még elképesztő fényűzés. Különösen a türelmetleneknek: aki nem hajlandó várni, azt jól lehúzzák a németek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Dodge-é lesz a legerősebb négyajtós?

2014.07.04. 14:55 - Hírszerkesztő

A Dodge nemrég elárulta, mit tud a Challenger SRT Hellcat változata, de itt várhatóan nem állnak meg. Legalábbis úgy hallani, már dolgoznak a Charger kompresszoros változatán is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatták az új VW Passatot

2014.07.04. 11:35 - Hírszerkesztő

A Passat hagyományosan evolúciós termék: olyan autó, amelyen keveset változtatnak modellváltásról modellváltásra, hisz a vásárlók a megszokott értékekhez ragaszkodnak, és a modell így sikeres. Ám most mintha többre törekedtek volna, ha csak egy hajszálnyival is: az új Passat nem simul bele teljesen a kínálatba, van benne néhány önálló ötlet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szétesik a Caterham birodalom

2014.07.04. 06:28 - Hírszerkesztő

A Caterham Formula 1-es csapat – amely korábban Lotus néven is versenyzett – soha nem volt igazán eredményes, még annyira sem, hogy a helyezésekért harcolhasson a középmezőnnyel. Ennek ellenére Tony Fernandes talált rá vásárlót, így most megválik tőle. A sportkocsigyárat viszont megtartja, és folytatja a Renault-val közösen elkezdett, C120 jelzésű sportkocsi fejlesztését.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen lesz a Peugeot csodafegyvere

2014.07.03. 15:54 - Hírszerkesztő

A Peugeot legújabb sportprogramjáról időről időre elszórnak néhány információ-morzsát – ezúttal nem is teljesen érdekteleneket. Kiderült például, hogy mi hajtja a francia versenygépet, és az is, hogy miért mondtak le az összkerék-hajtásról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vadiúj amerikai sportkocsi születik

2014.07.03. 15:06 - Hírszerkesztő

James Glickenhaus, egykori filmrendező és forgatókönyv-író, aki később befektetőként is sikeresnek bizonyult, 2006-ban építtette meg első saját autóját a Pininfarinával. Az utolsó Ferrari Enzót vette meg, amellyel azonnal átment a formatervező stúduióba, és rendelt egy teljesen új karosszériát az 1963-as Le Mans versenygép, a Ferrari 330 P3/4 mintájára. Később készíttetett egy versenyváltozatot, már a Ferrari 430 Scuderia alapjaira, ám úgy néz ki, ennyivel nem elégszik meg – a következő lépcsőfok egy teljesen saját fejlesztésű sportkocsi bemutatása.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zöld utat kapott a VW strand-Bogara

2014.07.03. 13:07 - Hírszerkesztő

Az ős-Bogár jó ötven éve a homokfutó-őrület kiindulópontja volt. Az építők csak lecsavarozták a karosszériát, és a helyére könnyű, nyitott műanyag héjat terveztek. Halványan erre az autó-típusra utalt a Beetle Dune tanulmány, amelyről mostanra kiderült, hogy sorozatgyártásba kerül a nem túl távoli jövőben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Késik a következő Toyota Prius

2014.07.03. 06:55 - Hírszerkesztő

Az ilyesmit természetesen egy gyártó sem erősítené meg, de a kiszivárgott hírek szerint legalább háromnegyed év csúszásban van a Prius negyedik generációja. A késésnek persze nem csak egy oka van, de az egyik lényeges az, hogy ezúttal nem csak a meglevő rendszer továbbfejlesztéséről van szó: a Prius IV állítólag teljesen új hajtásláncot, és még jobb hatásfokú motort kap, és ennek a finomhangolása nem olyan egyszerű, mint eredetileg gondolták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legfurcsább jármű BMW-motorral

2014.07.02. 15:38 - Hírszerkesztő

A Gibbs Quadski-ról már korábban is hallottunk: hosszas fejlesztés után tavaly kezdték gyártani, de akkor csak egyszemélyes változat volt elérhető a quad és a jetski behúzható kerekű keverékéből. Mostanra azonban – talán a valós igényeket felmérve – elkészítettek egy második változatot is, a Quadski XL-t, hosszabb tengelytávval és kétszemélyes nyereggel.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 858