Van azért még rettenetes Ssangyong

2015.04.03. 06:29 - Andróczi Balázs

Ma nyílt meg a Szöul Motor Show, ahol elsősorban a helyi gyártók mutogattak érdekes dolgokat, miközben a többiek New Yorkban lövik el a puskaport, vagy épp Sanghajra tartogatják a nagy durranást. A legtöbb modell ma már a színtiszta világszínvonal, de a Ssangyong standon azért áll valami, ami a régi szép időket idézi, abban az értelemben, ahogy a koreai autók tizenéve még a maguk borzalmas módján igyekeztek eredetiek lenni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

CT6, az S Mercedes új kihívója

2015.04.02. 17:59 - Andróczi Balázs

A Cadillac rég elengedte a gyeplőt a luxuskategória csúcsán. Ugyan mindig készítettek óriási autókat, de ezek felszereltségben, kivitelezésben, korszerűségben, és ennek következtében később már presztízsben sem versenyezhettek a német konkurenciával. Most azonban újra próbálkoznak: a CT6 jelzésű óriás egyértelműen azt jelzi, hogy a GM ezúttal komolyan vette a feladatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Bemutatták az új Ford Galaxyt

2015.04.02. 16:06 - Andróczi Balázs

A Ford nagy arculat-egységesítésének egyik utolsó alanya a Galaxy egyterű: ez is megkapta az Aston Martin fazonú hűtőrácsot, de ha már költöttek az átalakításra, hát a kilenc éve változatlan modell többi burkolóelemét sem hagyták érintetlenül. Ám mindezt sikerült úgy kivitelezni, hogy az autó karaktere nem igazán változott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

BRZ STi: újabb brutális Subaru?

2015.04.02. 13:58 - Andróczi Balázs

A New York Auto Show-n állította ki a Subaru a BRZ STi nevű tanulmányt, olyan látványos átalakításokkal, amelyek igazán komoly dinamikát sejttetnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meglepetés: a legdögösebb Honda évek óta

2015.04.02. 11:33 - Andróczi Balázs

Mintha a Honda formatervezői hosszú ideje keresgélnék a helyes utat egy egyszerre vonzó és jellegzetes stílus felé, sikertelenül. De az is lehet, hogy csak a főnökük nem érzi a jó irányt, és a vázlatok közül mindig a rosszra mutat rá az értekezleten. Pedig vannak arra utaló jelek, hogy akad a Hondánál jó kezű tervező: az Acurák még mindig a régi, kicsit semmilyen, de korrekt arányú Honda iskolát viszik tovább, és időről időre felbukkannak kellemes megjelenésű tanulmányok is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Formás óriás lett a Malibu

2015.04.01. 17:08 - Andróczi Balázs

Az előző Chevrolet Malibu, amelyet még Európában is forgalmaztak, viszonylag unalmas szedán volt, amely akár sikeres is lehetett volna, ha nem gyűlölték volna az amerikai vásárlók a helyi változat szuperigénytelen belső tere, és a relatíve szűkös helykínálat miatt. Nem csoda, hogy alig négy év után leváltották valami egész másra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

BMW X4-rivális a Mercedestől

2015.04.01. 15:53 - Andróczi Balázs

Az új, logikusnak szánt, de igazából követhetetlen elnevezés-rendszer szerint a GLC Coupé címkét kapja az új modell, amelyet a Mercedes még az idén be is mutat. Aki nem tudná, a GLC az a jelenlegi GLK új neve lesz, ennek lesz közeli rokona a sportosabb fazonú Coupé változat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Visszatér a vezetés élménye!

2015.04.01. 13:36 - Vályi István

A vezetés élményét sok-sok éve zászlajára tűzött német gyártót az utóbbi időben egyre több kritika éri ennek teljes hiánya miatt. A szaksajtó joggal rója fel a tényt, hogy míg 15-20 évvel ezelőtt egy közepesen motorizált, 140-170 lóerős BMW is igazán sportos menettulajdonságokkal és precíz, kezes, remek kormányzással rendelkező könnyű élményautónak számított, addig mára csupán az M GmbH modelljeit lehet úgy-ahogy élményautónak nevezni.

Úgy tűnik, hogy a müncheni központban is alapos paradigmaváltás következett be. Adrian van Hooydonk idén, Dr. Friedrich Nitschke a márka vezérigazgatója pedig már tavalyi interjúnk során megerősítette, hogy céljuk a minél könnyebb autók építése. Ezekhez pedig nincs szükség túl erős motorokra, így talán a márka visszatér tényleges gyökereihez. Ez a hosszú folyamat azonban évekig húzódhat, így áthidaló megoldásként valamivel elő kellett rukkolni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így bánik el a Toyota egy formás Mazdával

2015.04.01. 11:00 - Andróczi Balázs

Miközben dühöng a bolondok napja, a New York-ban az idei Auto Show nyitónapját tartják. Itt jelenik meg a Scion márkának két új modellje is, bár a helyi fiataloknak szánt Toyota szatellitmárka újdonságai közül csak egy jön a Toyota kínálatból, a másik, az iA jelzésű egy átrajzolt Mazda 2-es.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ferrari: a mi hibánk, hogy Vettel bukta a pontjait

2015.04.01. 10:33 - Vályi István

A hétvégi Maláj Nagydíjon szerzett világbajnoki pontjainak megvonásával büntették a német Ferrari-pilótát, mert autója a futam utáni technikai átvizsgálás során fél kilóval a 691 kilogrammos önsúly alatt volt.

Vettel egyelőre nem reagált, de csapatfőnöke – a nemrégiben érkezett Maurizio Arrivabene – elismerte a hibát:

- Nagyon sajnáljuk a történteket, egyértelműen a mi hibánkra vezethető vissza az, hogy most elveszítettünk 25 nagyon fontos pontot. Rosszul állítottuk be Seb diétáját és nem számoltunk azzal, hogy a futam előtt elfogyasztott szemesbabból keletkezett gázok nem szellőznek ki rendesen, felhajtóerejük pedig elég volt ahhoz, hogy az autót könnyebbnek lássa a mérleg.

Tanultunk a hibáinkból, a Ferrari újjáépülésének alapvető kulcsa lesz a jövőben a tény, hogy futam előtt csak zsírosdeszkát fogyasszunk vöröshagymával és Piros Arannyal.

 
    Átfogó vizsgálatot rendeltek el a csapatnál. Első körben a sonkás szendvicseket rendelték be konzultációra

(via:aprilone.com)

Honda terep-kupé érkezik

2015.04.01. 06:25 - Perkó Rudolf

A Honda egy teljesen új szabadidőautó tanulmánnyal készül az áprilisi Shanghai Auto Show-ra. Nem véletlenül Kínában mutatják be a SUV-ot, kifejezetten nekik szánják a modellt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új Audi A4 álca nélkül

2015.03.31. 17:59 - Perkó Rudolf

Az új A4-es Audi, ami már az MLB platformra épül, hivatalosan csak a jövő évi Frankfurti Autószalonon mutatják be, de most készült három fotó az autóról. Az egyiken az autó bal első sarkát, a másikon kettőn a műszerfalat és a középkonzolt látjuk. Kormány még nincs az autóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a McLaren alapmodell

2015.03.31. 14:53 - Andróczi Balázs

Bár nagyon nagy név, a brit sportkocsigyár eladásokban és fejlesztési lehetőségekben még mindig nagyon távol áll az olyan ellenfelektől, mint a Ferrari vagy a Lamborghini. Ám az is látszik, hogy megpróbálják behozni a lemaradást – a most bemutatkozó 570S pontosan ezt a célt szolgálja. Ezért azonban nem fejlesztettek új műszaki megoldásokat, így az alapmodell sok tekintetben ugyanazt nyújtja, mint a drágább McLarenek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új turbómotort fejleszt a Porsche?

2015.03.31. 12:58 - Andróczi Balázs

Bár a Porsche egyike a turbómotorok legrégebbi alkalmazóinak, eddig csak a 911-es csúcsváltozataiban alkalmazták ezt a megoldást. Ám úgy hallani, ez nagyon hamar megváltozhat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amerikai gyárat építene a Volvo

2015.03.31. 11:22 - Andróczi Balázs

Most, hogy elkezdődött a Volvo modellpaletta megújulása, a svédek a gyártókapacitás növelésének lehetőségével is elkezdhettek foglalkozni. Jelenleg az Egyesült Államokban keresnek helyszínt egy új üzemnek, ahonnan a helyi piac igényeinek nagy részét kielégíthetik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rettentő Honda a láthatáron

2015.03.31. 06:29 - Andróczi Balázs

A Jazz már önmagában is a négyméteres kategória egyik legtágasabb, legcélszerűbb modellje, de a Honda már korábban is készített belőle hosszabb, kombiszerű változatot. Ennek a Shuttle kivitelnek a legújabb generációját mutatják a védjegy-hivatalból kiszivárgott képek, amelyek a forma jogi védelmét szolgálják. Ezek szerint a japán formatervezők még mindig távolodnak a klasszikus arányoktól és formáktól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kitiltották a gyors versenyautókat a Zöld Pokolból

2015.03.30. 17:53 - Andróczi Balázs

Vasárnap egy versenygép agyonütött egy nézőt, és két másikat megsebesített a Nürburgring Nordschleifén. Ennek kapcsán az SP7, SP8, SP9, SP10 és SP-X kategóriákba tartozó autókat, azaz a gyors versenygépeket ideiglenesen kitiltották a bő húsz kilométeres pályáról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Continental: pofás Audi-hasonmás a Fordtól

2015.03.30. 14:27 - Andróczi Balázs

A Lincoln márka neve sokat kopott az elmúlt évtizedekben, és ez részint annak köszönhető, hogy már csak az amerikai Ford választék modelljeinek átfazonírozott változatait kínálja. A Continental tanulmány azonban azt jelzi, hogy a cég ismét megpróbál komolyabb szeletet szerezni a prémium-modellek piacán, ha másutt nem is, legalább Észak-Amerikában. Kár, hogy maga az autó azt az érzést kelti, mintha már láttuk volna valahol.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lefotózták az új Honda sportkocsit

2015.03.30. 06:19 - Perkó Rudolf

Az S660, ami nevében a Honda legendás korai kétülésese, az S600 előtt tiszteleg, most látható először teljes életnagyságban. Az álcázással egyáltalán nem foglalkoztak, a japán kikötőben több példány is fedetlenül várta, hogy elszállítsák a kereskedésekbe.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön a Merci pick-up

2015.03.29. 16:56 - Perkó Rudolf

A német gyártó egy közepes méretű pick-upot tervez, amit világszerte árusítana: Európában, Ausztráliában, Dél-Afrikában és Dél-Amerikában. Az Egyesült Államokba nem viszik, az ottani piacnak ez a Navara, Hilux méretű modell kicsi. A platós kivitellel a Mercedes lenne az első prémium márka, aki ebben a kategóriában is megveti a lábát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hammond és May is elhagyják a Top Geart?

2015.03.29. 14:08 - Perkó Rudolf

A BBC csatornához közeli források azt állítják, miután kirúgták nem hosszabbították meg Jeremy Clarkson szerződését , két másik műsorvezetőtársa, Richard Hammond és James May sem szándékoznak a világhírű autós műsor házigazdái maradni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Meghalt egy néző a Nürburgringen

2015.03.29. 12:25 - Perkó Rudolf

A régi Nürburgringen, a Nordschleifén megrendezett VLN hosszútávú versenyen vett részt a 23-as számú Nissan GT-R Nismo, amikor tapadását vesztette, elemelkedett a talajtól, csinált egy hátraszaltót, majd a nézők közé csapódott. Az egyik néző meghalt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A valaha volt legdurvább Alpina

2015.03.28. 17:01 - Lendvai Zsolt

Idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját az Alpina. A német autóépítő műhely 1965-ös indulása óta leginkább arról ismert, hogy egyébként is prémiumterméknek számító BMW-modelleket vesz kezelésbe, a végeredmény pedig rendszerint az eredetinél is erősebb, sportosabb gép.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szívó marad a Ferrari V12-ese

2015.03.28. 08:11 - Lendvai Zsolt

A Ferrari az utóbbi időben több új, turbós modellt is bemutatott, így a California T-t, illetve a 488 GTB-t. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen a feltöltős motorok irányába fordultak volna: a V12-esek egyelőre biztosan megmaradnak szívónak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megmutatták az új csúcs-Porschét

2015.03.28. 05:26 - Andróczi Balázs

A 919-est tavaly mutatta be a Porsche, így az idei Le Mans-i 24 órásra inkább csak tovább tökéletesítették az autó különleges műszaki megoldásait, és készítettek rá két új festést.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 898