Új modellt fejleszt a Rolls-Royce

2014.08.06. 13:05 - Hírszerkesztő

A Rolls-Royce már most is hétféle modellt forgalmaz, de úgy néz ki, még látnak lehetőséget a kínálat bővítésére. A luxusautó-gyártó vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös egyenesen azt állítja, az új modellel új fejezetet nyithatnak a márka történetében.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A VW majdnem bekapta a Fiatot

2014.08.05. 18:07 - Hírszerkesztő

Úgy tűnik, az év első felében hatalmas üzlet kezdett körvonalazódni, csak hogy aztán egyszerűen kútba essen. Ez a VW és a Fiat-Chrysler csoportot egyesítette volna egyetlen gigavállalatban, de úgy tűnik, a Volkswagen csoport tulajdonosai és befektetői túl nagynak ítélték a kockázatot.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Képeken a Rolls-Royce-verő Mercedes

2014.08.05. 15:48 - Hírszerkesztő

Kiszivárogtak az első képek a Mercedes csúcslimuzinjáról. A minden várakozásnál grandiózusabb autónak kemény ellenfeleket kell majd legyűrnie, a Rolls-Royce és a Bentley magasra helyezte a mércét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A végsebessége: 466 km/h

2014.08.05. 14:37 - Hírszerkesztő

A Hennessey eredetileg tuningcég volt – most is különféle amerikai típusok átalakításából él a vállalkozás – de egy ideje reszelik félig-meddig saját sportkocsijukat, a Venom GT-t. Ez eredetileg csupán egy durván túlmotorizált Lotus Exige átépítésnek indult, ám úgy néz ki, a következő generáció már nem is emlékeztet az angol eredetire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Életfogytigot az autógyári vezetőknek?

2014.08.05. 06:30 - Hírszerkesztő

Egy összeomlott híd vagy gát tervezője általában büntetőjogi értelemben is felel a hibájáért – ugyanezt vezetné be a GM meghallgatásokat vezető Claire McCaskill szenátor azokkal szemben, akik, bár tudtak a gyáraik által ontott konstrukciós hibás autókról, nem rendeltek el visszahívást, és ezzel közvetve számos ebmer halálát okozták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Audiból így lesz teherautó

2014.08.04. 15:36 - Hírszerkesztő

Egy pekingi Audi kereskedő szögelte össze ezt a fura haszonjárművet, méghozzá a FAW által gyártott előző generációs, hosszított tengelytávú Audi A6L alapjaira. Első pillantásra igazi őrültségnek tűnik, de mást állítólag már nem tudtak volna kezdeni az alapautóval.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kerék 1600-as tempóhoz

2014.08.04. 14:32 - Antal Sturcz

A Bloodhound SSC fejlesztése még 2008-ban indult el, és még ma is folyik. Az építők célja 1600 km/h átlépése a felszínen, amelyhez alapjaiban kell újragondolni még egy olyan egyszerű alkatrészt is, mint a kerék. A fejlesztőgárda most ennek a tesztjéről hozott nyilvánosságra egy videót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Közel ezer kilométernyi dugórekord Franciaországban

2014.08.04. 08:16 - MTI/totalcar, Hírszerkesztő

Rekordhosszúságú dugók alakultak ki szombaton a városokból vakációra kirajzók miatt a franciaországi utakon: a forgalmi torlódások összességében majdnem ezer kilométert tettek ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Parádés Michelisz-dobogó Argentínában

2014.08.03. 22:58 - Hírszerkesztő

Hiába volt kénytelen kihagyni az argentin versenyhétvége pénteki szabadedzését, nagyszerű két futamot zárt vasárnap Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság idei nyolcadik fordulóján. A magyar hondás huszonhat pontot hozott el az dél-amerikai fordulóról, míg Jose-Maria Lopez mind a két futamot megnyerte.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Porsche-rivális Alfa terepjáró 2016-ra

2014.08.03. 14:27 - Hírszerkesztő

Egy évvel újfent csúszott az érkezés dátuma, de immár biztos, hogy 2016-ra saját városi terepjáróval jön az Alfa. Az olaszok a középméretet céloznák meg, az Audi Q5, a BMW X3, valamint a Porsche Macan lenne a becélzott konkurencia.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, a legcsajosabb Citroen

2014.08.03. 11:11 - Hírszerkesztő

Rózsaszínre fújt elemek és díszcsíkok – ilyen az, amikor a kozmetikai cég autót dizájnol, avagy így lesz a DS3-ból életstílus-autó?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Venne önvezető autót?

2014.08.03. 06:38 - Hírszerkesztő

Az elmúlt években több neves autógyártó is elkezdett komolyan foglalkozni az autonóm közlekedésre képes autókkal. A Nissan megoldását már mi is kipróbáltuk, de többek közt a Volvo, a Ford és a Hyundai sem nagyon akar lemaradni, sőt a Daimler már önvezérlő kamionokon is dolgozik. De hogy fogadja mindezt a célközönség? Most erről készült egy felmérés.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Micheliszé a negyedik rajtkocka

2014.08.02. 21:32 - Hírszerkesztő

Az elmúlt napok nem a legszerencsésebben teltek a túraautó-világbajnokságban szereplő Zengő Motorsport számára. Michelisz Norbert az utazás viszontagságai miatt a pénteki gyakorlásról le is maradt, így némi meglepetést jelentett, hogy az első szombati szabadedzésen a hatodik helyet csípte meg. A második szabadedzést nyolcadikként zárta.

 
    Fotó: zengomotorsport.hu
Távolról sincs vége, olvasson még »

Jön az elektromos autók forradalma?

2014.08.02. 17:38 - Hírszerkesztő

Mintegy hárommilliárd fontos, vagyis ezermilliárd forintos gigaberuházással létesíthet új üzemet a Tesla. A vállalat vezetői már alá is írtak egy megállapodást a Panasonic-kal, melynek értelmében az előkészítő munkálatokat és a gyár felépítését a Tesla vállalja magára, a Panasonic pedig biztosítja az akkumulátorcsomagok gyártásához szükséges technológiát és szerszámokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Augusztus végén jön az új Fabia

2014.08.02. 16:00 - Hírszerkesztő

A Škoda már jó ideje dolgozik egyik legfontosabb modellje, a Fabia következő generációján. Az autóról már kémfotók is készültek, és olyan információk is napvilágot láttak, amelyek szerint az őszi Párizsi Autószalonra már a végleges változatot viszik el a csehek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Holland Fiat Angliából

2014.08.02. 09:32 - Hírszerkesztő

A részvényesek is rábólintottak, így szabad utat kapott a Fiat és a Chrysler összeolvadása. A Fiat Chrysler Automotive NV egy Hollandiában bejegyzett vállalat lesz, nagy-britanniai központtal. A változásokkal a részvényesek nyolc százaléka nem értett egyet, ők adott esetben még okozhatnak nehézségeket az átalakulás folyamatában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Képeken a Suzuki Swift legújabb ellenfele

2014.08.02. 06:52 - Hírszerkesztő

Már korábban is megszokhattunk, hogy a Hyundai modelljei hozzák a nyugati és japán konkurencia színvonalát, de sokáig inkább csak arra törekedtek a formatervezőik, hogy az autó legalább átlagosan nézzen ki. Az i20 sem volt nagyon érdekes autó, inkább az árával és a hosszú garanciaidővel igyekeztek vonzóvá tenni. Ám most itt az utódja – azt ígérik, ez már határozott karakterű lesz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lopja az autód a zenét?

2014.08.01. 13:53 - Sturcz Antal

A zeneipar évről évre hatalmas profitot termel, de úgy látszik, semmi sem elég. A kiadók az utolsó centet is ki akarják sajtolni az eladott lemezekből. Most egy több mint háromszázezer előadót képviselő cég indított pert a Ford és a General Motors ellen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fejlesztik az új Renault Lagunát

2014.08.01. 13:32 - Hírszerkesztő

Nem ritka, hogy az autógyártók fejlesztői idegen karosszériát használnak egy új modell főegységeinek kipróbálására. Ilyen érdekes öszvért használ a Renault is: egy Fluance-ban, amelyre a vicc kedvéért a műszakilag azonos Samsung SM3 orra került, egyértelműen valamilyen új, hosszabb tengelytávú modell főegységeit – talán futóművét, esetleg kormányművét – tesztelik.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sportkocsit akar a Bentley-főnök

2014.08.01. 06:25 - Hírszerkesztő

A Volkswagen fura gyereke, Wolfgang Dürheimer ismét megmutatta, mekkora zseni. Az Audi fejlesztési részlegéről kirúgott középvezető most a Bentleyhez került, ahol épp a kínálat bővítését próbálja megszervezni. Az első ötlete rögtön zseniális: egy sportkocsi fejlesztését indítaná be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Opelnél vége a végtelen kedvezményeknek

2014.07.31. 13:57 - Hírszerkesztő

Az Opel komoly megújulás előtt áll. Nem azért, mert unatkoznak, a General Motors egyszerűen nyereségessé tenné európai részlegét 2016-ra. Az ezzel kapcsolatos információkat Peter Christian Küspert, az Opel kereskedelmi alelnöke osztotta meg velünk. Ezek egy része már elhangzott a Szentgottháron, az új, háromhengeres motorok gyárának avatóján: 2018-ig 27 új modellvariáns érkezik, a motorválaszték 80 százaléka pedig lecserélődik. Mindez azt jelenti, hogy az új, magyar gyártású, kis hengerűrtartalmú benzin- és dízelmotorok túlnyomó többségbe kerülnek az Opelekben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A Ferrari is villanyturbót fejleszt

2014.07.31. 12:54 - Hírszerkesztő

Több gyártó is fejleszti saját elektromos turbófeltöltő-rendszerét, de egyelőre még nem tart ott a technika, hogy szériában gyárthatnák. Az Audi és a Mercedes után a Ferrari felől is azt hallani, hogy villanymotoros feltöltővel szeretnék kiküszöbölni a turbómotorok legnagyobb hibáját, a késedelmes reakciót. Ugyanis ez az első számú akadálya, hogy a takarékosabban működő turbómotorok teljesen kiváltsák a szívómotorokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csoda: dolgozik a hatóság!

2014.07.31. 09:38 - Hírszerkesztő

Nem kedden írtunk először arról, hogy Budapest több pontján nagyon rossz állapotban vannak az útburkolati jelek, és nem csak a parkolófelfestések. Ezeket elvileg az utak üzemeltetői, tehát a kerületi önkormányzatok, vagy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) köteles karbantartani. A jelek folyamatosan kopnak, a fiúk viszont sok évnyi csúszásban vannak, mert gondolom nincs elég vödör vagy munkáskéz, hogy egyszer az összesen rendberakják. Ezzel az a gond, hogy ha valahol a kopott vonalakat nem látva rossz pozícióban parkolunk le autónkkal, megbüntetnek. Magukat is büntethetnék, de arra sincs ember, ezért az autósok szívják meg, hogy nincsenek jelek az utakon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Már gyártják az elnöki Mercedes C osztályt

2014.07.31. 06:18 - Hírszerkesztő

A Mercedes C osztály mifelénk még nem az az autó, amit ne maga vezetne a tulajdonosa, viszont Kínában szinte minden kategóriában eladhatók a hosszú tengelytávú változatok. Ott is készül tegnaptól az új változat, amelyben már hátul is lehet terpeszkedni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elkészült az új rali-Toyota

2014.07.30. 18:06 - Andróczi Balázs

A ralisport csúcsára ugyan nem tér vissza a japán cég, viszont az alacsonyabb költségvetésű FIA R3 kategóriában találkozhatunk majd a GT-86 raliváltozatával. A CS-R3 jelzésű gép a kölni Toyota Motorsport GmbH. (TMG) fejlesztése, a japán vállalat európai sportrészlegéé, amely 1999-ig a Celica és Corolla WRC változatait is építette, így van rá esély, hogy ez a gép is igazán ütőképes legyen a maga kategóriájában.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 862