Lefotózták a CLA-konkurens BMW-t

2014.09.08. 07:58 - Hírszerkesztő

Már csak egy év, és jön a BMW megkésett válasza az A3 szedánra és a Mercedes CLA-ra. A lépcsőshátú, elsőkerék-hajtású 1-est matricába húzva fotózták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nevadában építi ezermilliárdos gyárát a Tesla

2014.09.07. 12:25 - Hírszerkesztő

Döntött a jövőjét meghatározó új gyára, a gigafactory sorsáról a Tesla. Az elektromos autók piacának vezérmárkája Nevadában építi fel az ötmilliárd dolláros akkumulátor-gyárat, amellyel sokkal versenyképesebbé teheti majd villanyautóit.

 
                    A gigagyár látványterve
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nagy visszatérés – luxussal és fényűzéssel

2014.09.07. 06:33 - Hírszerkesztő

A Bistol Cars 1945-ös alapítása óta sok nehézségen keresztülment, néhány évvel ezelőtt csődbe is jutott, azonban még időben megérkezett a megmentő, a Kamkorp Autocraft. Tavaly már egy sportkocsi terveivel jelentek meg a nyilvánosság előtt, idén pedig hibrid luxusautóról szóltak a hírek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nagymacska lecsap – a BMW-re is?

2014.09.06. 17:29 - Hírszerkesztő

A Jaguar igen ötletesen próbálta népszerűsíteni a hamarosan érkező XE-t. A britek ugyanis egy 3-as BMW-t rejtettek álca alá – a rajta feltüntetett internetcímen pedig természetesen saját újdonságukról kínáltak információkat. Persze azt így sem tudták elkerülni, hogy kémfotók jelenjenek meg az XE-ről, így többek közt nekünk is sikerült lencsevégre kapnunk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg nagyot szólt a legújabb Volvo

2014.09.06. 11:01 - Hírszerkesztő

A Volvónál jól tudták, az új XC90-nel igazán nagyot kell gurítaniuk, ha életben akarják tartani a márkát. A svédek ennek szellemében össze is kapták magukat, és ha nem is kapkodták el a bemutatót, de végül leleplezték a hobbiterepjárót.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Végre videón a jövő Ladái

2014.09.06. 08:33 - Hírszerkesztő

Napjaink egyik legnagyobb piacát Oroszország jelenti, így nem csoda, ha a Moszkvai Autószalon pezsgéséből hazai gyártóként a Lada sem akart kimaradni. A kiállításra három tanulmányautót vittek el, melyekről most hivatalos videót is közzétettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

C3-XR – az utolsó klón?

2014.09.06. 05:37 - Hírszerkesztő

A Peugeot-Citroën nagy átalakításokról beszélt, amikor nemrég a kínai Dongfeng is a tulajdonosai közé került. A stratégiaváltás egyik központi eleme volna, hogy megszüntetik az átfedést a Peugeot és a Citroën modelljei közt, amely korábban szinte 100%-os volt. Ezen túl nem számíthatunk rá, hogy ugyanazokat az autókat kapjuk racionálisabb stílusban a Peugeot-tól, amelyeket egy kicsit bolondosabb formában a Citroën kereskedések is forgalmaznak. Ám úgy tűnik, a rendszer még lendületben van: a C3-XR még egyértelműen a klón-korszak terméke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ebből lesz a francia luxusautó?

2014.09.05. 17:39 - Hírszerkesztő

A Renault Samsung érdekes képződmény a Renault-Nissanon belül: bár a márka e4bben a formájában csak Dél-Koreában létezik, úgy néz ki, ott szépen megél, sőt, némelyik modelljét még exportálja is, igaz, minden esetben megváltoztatott névvel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lamborghini lángolt az M7-esen

2014.09.05. 15:39 - Hírszerkesztő

Összetört, majd kigyullad egy cseh rendszámos Lamborghini az M7-es autópályán, Szegerdő könyékén, a 178. kilométernél. A kora délután történt baleset helyszínén a forgalom jelenleg korlátozottan halad.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Huszonöt éves az utolsó álom-Opel

2014.09.05. 14:53 - Hírszerkesztő

Amikor megjelent 1989 őszén, néhány Opel-hívőnek ugyan csalódást okozott, hisz a Mantával ellentétben ez már elsőkerék-hajtású volt, nem hátsó. De mégis ez volt a legkisebb légellenállású szériagyártású modell a világon az alapváltozat 0,26-os légellenállási tényezőjével, az arányai nem nélkülözték az eleganciát, és voltak igazán gyors kivitelei is. És máig nagyon sokan emlékeznek rá, mint gyerekkori álmukra, ami az Opel típusairól azóta egyre kevésbé mondható el. (Ha a Speedstert és a GT-t nem számoljuk, de ezek nem igazi Opelek, az egyik egy átépített Lotus, a másik átrajzolt Pontiac volt.)

Távolról sincs vége, olvasson még »

Divine DS: a Citroën legújabb őrülete

2014.09.05. 12:09 - Hírszerkesztő

Bár a baj nem sokkal kisebb, mint volt, a Párizsi Autószalonra a PSA konszern azért nem mehet készületlenül. Itt mutatniuk kell valamit, ami betekintést enged a márka jövőjébe, vagy legalább jól néz ki. Az idén ezt a szerepet a Divine DS nevű modell tölti be, amely nagyjából Golf méretűnek látszik, és meglepően sportos fazonú.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lopakodó Golf a német rendőrségnek

2014.09.04. 17:25 - Hírszerkesztő

A német rendőrség időről-időre érdekes autókkal egészíti ki a flottáját. Meglepő módon most nem egy sportkocsit, hanem elektromos Golfokat választottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Új Audi A6: erősebb és tisztább

2014.09.04. 15:34 - Hírszerkesztő

Az A6 már nem mai gyerek, elérkezett a kötelezőnek számító félidős modellfrissítéshez. A beavatkozás nem sikerült túl látványosra, épp csak arra elég, hogy meg tudjuk különböztetni egymástól a korábbi és a későbbi változatokat, ha nagyon odafigyelünk. A legtöbb figyelmet egyértelműen a motorválaszték kapta: jött egy új négyhengeres benzines, és a többi motoron is módosítottak, így nagyrészt erősebbek és takarékosabbak lettek, ráadásul már teljesítik az Euro6 norma előírásait.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Japán ellenfél a Porsche Panamerának?

2014.09.04. 13:00 - Hírszerkesztő

Egyelőre csak egy előzetes képen mutatták meg az Infiniti párizsi meglepetését, de ez alapján már sejthető, mit tartogat a Nissan luxusmárkája. És úgy hallani, bár tanulmány lesz, nem marad örökké az.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az új Mazda MX-5 minden, amit szeretsz

2014.09.04. 09:40 - Hírszerkesztő

Eddig is tudtuk, nincs olyan, hogy rossz MX-5-ös . Van, amelyik kevésbé intenzív, van, amelyik gyengécske, de az autóipar utóbbi 30 éves történelmében talán ez az egyedüli típus, amelyre sosem tudott őszintén haragudni senki. Már csak azért sem, mert még a legszánalmasabb formájában is maradéktalanul megtalálható volt mindaz, amit az élményautózás fogalma takar. És most itt az új. És már imádjuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legsportosabb kisautó Koreából jön?

2014.09.04. 06:09 - Hírszerkesztő

A Hyundai már megmutatta az i20-ast – vagyis eddig így gondoltuk. Ám most kiderült, hogy lesz egy háromajtós változat is, amely nagyon erősen különbözik majd a már bemutatott ötajtóstól.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyarország a Škoda gyarmata

2014.09.03. 17:56 - Hírszerkesztő

Egy ír újságíró, Bob Flavin elkészítette Európa legnépszerűbb autóinak a térképét. A térséget a Volkswagen konszern uralja, de van néhány érdekes piaci szereplő is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így törnek az új autók

2014.09.03. 15:53 - Hírszerkesztő

Ma hozták nyilvánosságra az EuroNCAP törésteszt-sorozatának legújabb eredményeit. A szervezet a Citroën Berlingót, a Mercedes GLA-t, a Nissan NV200 elektromos változatát, az Evaliát, a Renault Twingót és a Toyota Aygót törte meg, hogy kiderüljön, mennyire biztonságosak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Discovery Sport: a következő Land Rover-sláger?

2014.09.03. 11:24 - Hírszerkesztő

A Freelander elég porosnak hatott már a Land Rover kínálatában, és úgy néz ki, ezt a gyáriak is érezték. Így eldobták a nevet, és készítettek valamit, ami ismét lendületes, fiatalos hatást kelt, és nem a régi formai ötleteket hasznosítják benne újra.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ciaz, az új Suzuki szedán

2014.09.03. 06:13 - Hírszerkesztő

A Suzuki ott erősít, ahol már eddig is sikeres volt: Indiában és Kínában próbálnak erősebb pozicióba kerülni. Így egy olyan modellt fejlesztettek ki, amely ezeken a piacokon igen sikeres lehet. A Ciaz ilyen: célszerű, kellőképp tágas, alighanem viszonylag olcsó, és a szükséges mértékben unalmas jármű.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zetros: luxuslakosztály úttalan utakra

2014.09.02. 18:26 - Hírszerkesztő

A Mercedes készít egy-két méregdrága luxusmodellt, amilyen például a hatkerekű G osztály vagy az SLS AMG, de ha a méret számít, a Zetros jelenti a csúcsot. A luxuskivitelű giga-lakóautó bárhová elvisz, egy kisebbfajta házzal együtt. Korábban csak két prototípus készült, ez viszont a gyártásra alkalmas modell, amelyet Düsseldorfban állított ki a Mercedes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Újabb igazgató hagyja el a Renault-Nissant

2014.09.02. 13:13 - Hírszerkesztő

Andy Palmer legalább annyira hozzá tartozott a Nissan globális sikeréhez, mint a vezérigazgató, Carlos Ghosn. Ő volt a japán márka termékfejlesztésért felelős igazgatója, és sokan úgy vélték, ő lehet a Renault-Nissan birodalom következő igazgatója. Palmer azonban, úgy néz ki, szívesebben irányít felettesek nélkül, még ha ezt egy kisebb cégnél teheti is: ahelyett, hogy éveket várt volna a csúcspozícióra, elfogadta az Aston Martin ajánlatát, ahol a vezérigazgató posztját foglalhatja el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kémfotón az új családi Suzuki

2014.09.02. 06:19 - Hírszerkesztő

A Suzuki látványos útkeresésben van: igyekeznek olyan modellekkel bővíteni a palettát, amelyek iránt komolyabb kereslet mutatkozhat. Ilyen az SX4 S-Cross, amely magas és belül egész élhető méretű, de viszonylag drága, vagy épp az új Vitara, amellyel a Nissan Juke vetélytársát igyekeztek megteremteni a Suzukinál. Ott van még a régi sláger, a Swift, és az Alto illetve a Splash egy kategóriával még lejjebb, de egy igazi kompakt ötajtós még hiányzik a palettáról. És ez lehet, amit épp most tesztelnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Döbbenetes a Jaguar-tervező Jaguarja

2014.09.01. 15:32 - Hírszerkesztő

Komoly viták kiindulópontja, hogy keveredhetnek-e a korszerű műszaki megoldások a legendás klasszikus autókéval. A kérdést nem most fogjuk eldönteni, mindenesetre Ian Callum átlépte a határt: készíttetett magának egy Jaguar Mark II-est, amelyet maga tervezett át, modern elvek alapján.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Betemetik a Corvette-gyilkos víznyelőt

2014.09.01. 06:08 - Hírszerkesztő

Betemeti a múzeum közepén tátongó lyukat, és öt autót sérülten hagy meg az utókornak Bowling Green-i Nemzeti Corvette Múzeum.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 867