KGFB jövőre? Készüljön a sorbanállásra már most!

2010. február 18., csütörtök 17:39

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) új szabálya szerint jövőre nem a köbcenti, hanem a motor teljesítménye határozza meg a díjat, előzetes kalkuláció szerint a biztosítók egymillió autót fognak más kategóriába sorolni, így élénk lesz a biztosító váltá!s idén ősszel is - közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Az új besorolás magyarázata az, hogy egyre kisebb hengerűrtartalommal - köbcentivel - egyre nagyobb teljesítményű motorokat készítenek a gyártók, márpedig a teljesítmény emelkedése a balesetveszélyt is növeli. A FBAMSZ példájából arra lehet következtetni, hogy az öreg, dízel motoros kocsik biztosítása lesz olcsóbb, míg az új kocsiké drágább.

Utóbbi kijelentést nagyon finom demagógia-szag lengi körül, hiszen az évről-évre egyre szigorodó biztonsági előírásoknak megfelelő gépjárművek pl. semmiféle kedvezményben nem részesülnek. És ugye egy 170 lóerős dízel, családi buszt egy kalap alá venni az ugyanilyen erős kompakt vagy mini-autóval nem lehet(ne).

Új KGFB szabályzás

A biztosítók mintegy egymillió gépjárművet - az állomány mintegy harmadát - fogják más kategóriába sorolni a jövő év elejétől bevezetendő új rendszerben. Ez teljesen átrendezi majd a jelenlegi struktúrát: egy autó könnyen válhat az adott biztosítónál preferáltból megtűrtté. Óhatatlanul erősödni fog a biztosító váltási hajlandóság, ami az év végén akár a legutóbb tapasztaltnál is nagyobb átkötési hullámot fog generálni a szövetség véleménye szerint.

Nem nehéz eldönteni, hogy a képzeletbeli szalámi rosszabbik végén kik állnak majd 2011-től.


h i r d e t é s

Totalcar áruház

légszűrő
SUZUKI GRAND VITARA 2.0 Összkerékhajtás zárt terepjáró 2005-2013
3578 Ft
fékbetét készlet, tárcsafék
SUZUKI GRAND VITARA 2.5 V6 24V zárt terepjáró 2001-2013
6918 Ft
féktárcsa
SUZUKI SAMURAI 1.9 TD zárt terepjáró 1998-2004
9560 Ft
További termékek »

Totalcar Magazine

Bugatti Veyron wannabe for sale
4WD - check. Lots of cylinders - check. Horseshoe-shaped grille - check. What’s wrong with it then?