Carlos Sainz és a DTM

2006.09.22. 09:19

Sajnos a DTM-ben versenyezni egyelőre nem fog a spanyol ralilegenda, Carlos Sainz, csak egy DTM taxival, vagyis egy Audi A4 DTM versenyautóval furikázza majd a VIP vendégeket hétvégén Barcelonában.


Most hétvégén először rendeznek DTM-futamot Spanyolországban, de nem ez lesz az esemény egyetlen különlegessége. Carlos Sainz, aki a ralitól visszavonult ugyan, de a Volkswagennél gyári versenyzőként továbbra is aktív, be fog ülni egy 460 lóerős Audi A4 volánja mögé, hogy a különösen fontos vendégeket körbevigye versenytempóban a barcelonai pályán. A DTM-taxi roppant elmés és izgalmas találmány. A VIP vendégeket a DTM-es pilóták, és néha egyéb hírességek, mint például Sainz, viszik egy kört a versenypályán a futamok közötti holtidőben. A pilótáknak nem nagy megterhelés az a plusz egy-két-három kör, a vendégek pedig életre szóló élménnyel lesznek gazdagabbak, aztán jó esetben hozzák a szponzorokat, és öntik a pénzt a bajnokságba.

Sainzra rengetegen kíváncsiak. A spanyol pilóta 26 győzelmet és két bajnoki címet szerzett a rali-világbajnokságok történetében, és ezzel nemcsak azt érte el, hogy ő lett minden idők egyik legeredményesebb ralipilótája, de az egyik legközkedveltebb sportolóként tartják számon Spanyolországban. El Matador” 2005 júniusa óta a Volkswagen gyári tereprali-versenyzője, idén a Dakaron is indult egy Touareg volánjánál. Arról egyelőre sajnos nincs szó, hogy Sainz a jövőben esetleg átnyergelne a terepraliból a DTM-be.