DTM hideg fejjel

2006.09.26. 08:19

Az Audinál nem tudnak felhőtlenül örülni Tomczyk sikerének, hiszen a bajnokság vélhetően elúszott. A legrosszabb hangulat azonban a Futurecom háza táján van, hiszen mindkét autójuk darabokra tört a versenyen.


Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline: Jól sikerült a rajtom, előre tudtam menni. A biztonsági autós szakasz után is remekül viselkedett a versenyautóm. A saját versenyemet futottam, alig-alig vettem tudomást arról, ami mögöttem zajlott. Talán jobb is volt így, hátrébb eléggé viharos volt a verseny. Körülbelül a verseny felénél több Mercedes pilótát is megelőztem különösebb incidens vagy lökdösődés nélkül. A vége felé a fékek hatékonysága romlott, úgyhogy megpróbáltam egy kicsit könnyedebben bánni a fékpedállal, de még így is sikerült kétszer állóra fékezni a kerekeket, és ez lehetővé tette Berndnek (Schneider), hogy felzárkózzon, de aztán ő is hibázott, úgyhogy végül gond nélkül beértem a célba, és megszereztem életem első győzelmét. Bernd Schneider, Vodafone AMG-Mercedes: Jól kaptam el a rajtot, de miután Kristensen belém jött, a farrész megsérült, és az autóm túlkormányzottá vált. A második kiállásnál a csapat jól reagált a szituációra, és változtattak a guminyomáson, ami egy kicsit javított a helyzeten. Nem gondoltam volna, hogy ezzel az autóval enyém lesz a legjobb köridő. Nagyon örülök a második helynek, nagy lépés ez nekem.

Heinz-Harald Frentzen, Audi Sport Team Abt Sportsline: Nagyon érdekes verseny volt. Reméltem, hogy Tom (Kristensen) jól kapja el a rajtot, és előre tud menni. A verseny jóval komplikáltabb lett, mint vártam. Mindenesetre a határon autóztam, és sikerült felállnom a dobogóra. Ez jó eredmény. Az autó egész hétvégén remek volt, nagyon köszönöm az egész csapatnak. Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline: Az autóm nagyon gyors volt. A verseny elején Tomot (Kristensen) követtem, miután megelőztem, már egyedül mentem. Az autó tökéletes volt. Az első kiállásom után megelőztem Bernd Schneidert. Már egészen közel jártam Martin Tomczykhoz, amikor a csapatom úgy döntött, jöjjek ki egy kicsit korábban a második kerékcserére. Ez után újra meg kellett előznöm Bernd Schneidert, aki beletaposott a fékbe, mikor én már gyorsítani kezdtem. Drive through büntetéssel sújtottak emiatt, amit nem is hittem el. Negyedikként zártam egy olyan versenyt, amit egy nagyon gyors autóval vívtam, de egyáltalán nem volt szerencsém. Bruno Spengler, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes: Jól jöttem el a rajtnál, de a nagy zűrzavarban nehéz volt tiszta íveket találni. Aztán már minden jól ment, a stratégiánk tökéletes volt. A csapatom összes tagjának köszönöm, az ő munkájuk nélkül képtelenség lett volna feljönni az ötödik helyre a tizenkilencedikről.


Frank Stippler, Audi Sport Team Rosberg: Mit is mondhatnék? Nagyon boldog vagyok. Nagyon köszönöm a csapatnak. Az elmúlt néhány hétben nagyon sokat beszélgettünk. Aki nem volt még ilyen helyzetben, annak biztosan nehezen érthető ez az egész. A csapatom sokat segített, hogy mentálisan rendben legyek. Örülök, hogy viszonozhattam ezt nekik. A fiúk mindig bíztak bennem. Daniel la Rosa, TrekStor AMG-Mercedes: A tizenhetedik rajtkockából indultam, nem gondoltam volna, hogy ilyen jó eredményt érek el. A célom az volt, hogy begyűjtsek egy pontot, erre rögtön kettőt is szereztem. Köszönöm a csapatnak. Alexandros Margaritis, Easy Rent AMG-Mercedes: Egyetlen lehetőségünk volt csupán arra, hogy száraz pályán gyakoroljunk. Ilyen előzmények után nem volt könnyű alkalmazkodnom. Körülbelül 12 kör után a hátsó gumik tapadása minden szakaszban jelentősen csökkent. A végén csak azért küzdhettem, hogy megtartsam a pozíciómat, és szerezzek egy pontot.


Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline: A rajtom jó volt. A biztonsági autó után is meg voltam győződve arról, hogy ez jó verseny lesz. Aztán egy pillanatra el kellett vennem a lábam a gázpedálról, mert Heinz-Harald (Frentzen) hibázott, ekkor előzött meg Bernd Schneider. Kicsit össze is ért a két autó. Ezután nehéz volt vezetni az autót, és az egyenesekben sem volt meg a kellő sebesség. Megpróbáltam a határon, sőt azon túl autózni, és két hibát is vétettem, ami ahhoz vezetett, hogy végül pont nélkül zártam a versenyt. Nagy kár, ma megfordíthattuk volna a bajnokságot az Audi javára. Kemény verseny volt, és nagy csalódás. Christian Abt, Audi Sport Team Phoenix: A rajt zavaros volt. Valaki balra fordult előttem, aztán elszabadult a pokol, és fékeznem kellett. Leghátulról kellett újrakezdenem ezt a futamot, és végül sikerült feljönnöm a tizedik helyre. Nem is olyan rossz.


Mika Häkkinen, AMG-Mercedes: Azt hiszem, ezen a versenyen teljesen egyértelműen lett volna sanszom, hogy a dobogón végezzek, de más pilóták agresszív előzési mutatványai megakadályoztak ebben. Kiforgattak, és az autóm aerodinamikailag fontos műanyag elemei annyira megsérültek, hogy ezután már nem tudtam támadni többé. Nagyon sajnálom, jó eredménnyel akartam viszonozni a csapatomnak a remek munkát, amit ezen a hétbégén végeztek. Egyértelmű célom, hogy a hátralévő két versenyen beteljesítsem ezt a vágyamat. Stefan Mücke, TV-Spielfilm AMG-Mercedes: Sajnos ez a hétvége pont olyan kiábrándítóan ért véget, ahogy indult. A rajt utáni mészárlásban engem is kiforgattak, és az utolsó helyen találtam magam. Nem tudtam ennél jobb eredményt elérni. Mathias Lauda, Second Hand AMG-Mercedes: Örülök ennek az eredménynek. A rajt rendben volt, azután viszont néhány körön keresztül nem tapadtak az abroncsaim. Később már minden rendben ment, élveztem a versenyt. Képes voltam rá, hogy 58 körön át jó tempóban autózzak, és végül mindössze hat másodperccel maradtam el a pontszerző nyolcadiktól. Jean Alesi, stern AMG-Mercedes: Az autóm nagyon jó volt, és a csapatom remek munkát végzett annak érdekében, hogy alkalmazkodjunk az új körülményekhez. Sajnos a drive through büntetésem után már nem volt esélyem rá, hogy jobb eredményt érjek el.


Susie Stoddart, AutoScout24 AMG-Mercedes: Csalódott vagyok, nem volt meg a sebességem, hogy előrébb tudjak kerülni az utolsó helynél. Keményen fogunk dolgozni, hogy jobb eredménnyel zárjuk a szezont. Timo Scheider, Audi Sport Team Rosberg: Nagy kár, hogy fel kellett adnom a versenyt, mert a rajtom jól sikerült. Mattias (Ekström) és én gyorsabbak voltunk az elején, mint a Mercedes-pilóták. Az emelkedőn, az egyenesben Mika (Häkkinen) mellett voltam, de el kellett vennem, mert ő volt jobb íven, ezt használta ki Alesi, aki a jobb oldalamon ment. A bal oldalon maradtam, ott fékeztem a hajtűkanyar előtt. Aztán Alesi gyorsabb volt Mikánál, meg is fogta, és balra kényszerítette az autóját, ő meg egyenesen belém jött. Nem is értem, buta egy manőver. Jamie Green, Salzgitter AMG-Mercedes: Jól rajtoltam és feljebb jöttem eggyel. Amikor a visszafordítónál fékeztem, láttam a tükörben, hogy van néhány autó a bal oldalamon, melyek túl gyorsan jönnek. Megpróbáltam kikerülni őket, de nem sikerült, és az autóm bal oldala erősen megsérült, fel kellett adnom a versenyt. Nicolas Kiesa , Futurecom TME: Christian Abt hibája miatt nagyon rövid volt a versenyem.


Pierre Kaffer, Audi Sport Team Phoenix: Sajnos a mai versenyem nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. A rajt rendben volt. Azt nem tudom, pontosan mi is történt a visszafordító előtt, csak egy nagy ütést éreztem. A kivetítőn láttam, hogy hiányzik a fél autóm. Gratulálok Martinnak (Tomczyk), megérdemli a győzelmet, remekül vezetett. Örülök, hogy az Audi ilyen jól szerepelt ma, de nagyon sajnálom, hogy Tom (Kristensen) nem tudott pontot szerezni. Vanina Ickx, Futurecom TME: Rendben volt a rajtom, de sajnos a pálya rossz oldaláról indultam ahol nedvesebb volt az aszfalt. Sajnos a versenyem megint nagyon rövid volt, de ezúttal nem a saját hibámból. Nicolas (Kiesa) autója, és az enyém is csúnyán megrongálódott. Le Mans-ig a csapat éjjel-nappal dolgozni fog. Nagy kár, erre semmi szükség nem volt.