Az első igazi Mitsubishi WRC teszt

2004.03.11. 10:58

Gilles Panizzi, a Mitsubishi ralicsapat versenyzője úgy gondolja, hogy a hétvégi mexikói versenyen végre rendesen tudja tesztelni a Lancer WRC04 elnevezésű raliautót. Az aszfaltspecialista versenyző hatodikként végzett a szezonnyitó Monte-Carlo ralin, és a váltó hibája miatt feladta a svéd futamot. Mindezek ellenére úgy nyilatkozik, hogy kezdetektől fogva keményen dolgoznak a csapattal az autón, és a 15 év után újra amerikába vitt világbajnoki futamon végre lesz látható eredménye a munkájuknak.

"Természetesen már az előző két verseny előtt is teszteltünk, de akkor csak annyi volt a terv, hogy vezessük az autót, és minden apró részletre odafigyeljünk. Ez egy teljesen új építésű autónál megszokott lépés. Az viszont már nem, hogy közben részt vettünk a versenyeken is, anélkül, hogy további teszteléseket végeztünk volna. Ezt most élesben fogjuk megtenni" - mondta Panizzi. "Kezdek megnyugodni, mivel a mérnökeink találtak megoldást a felfüggesztés, a differenciálok, és a váltó gyenge pontjainak áthidalására. Az autó egyre jobban tökéletesedik, ami azt mutatja, hogy a jó irányba haladunk. Már csak időre van szükségünk."

A mexikói futamon a Panizzi testvérek mellett a Gigi Galli - Guido D'Amore versenyzőpáros fog az új Mitsubishi WRC-vel indulni.