Gigi Galli Magyarországon versenyez

2006.12.08. 00:18

Az eszement tempójáról hamar megismert vb-s versenyző, Gigi Galli is részt vesz a versenyen.

A téli ralis üresjáratban az elmúlt röpke 10 év alatt akkora szenzációvá nőtte ki magát a Mikulás-rali névre keresztelt decemberi - jó esetben havas - autós bohóckodás, hogy ma már csak egyszerűen Miku-vb-ként emlegetik. Mivel amatór futamról van szó, az autózást kedvelők apraja-nagyja részt vehet, és általában részt is vesz a versenyen. Szakágtól, autótípustól és már-már korosztálytól függetlenül. Olyannyira népszerű az esemény, hogy a maximalizlt résztvevő szám szinte a versenykiírást követő napokban betelik. Sőt, a Mikulás-ralik híre tavaly már külföldre is eljutott, és itt volt csehek ifjú vb-s reménysége Jan Kopecky is, akit egy Mitsubishi Lancer Evo VII volánja mögött láthattunk az 1-es rajtszámú autóban.

Idén két területen öt murvás gyorsasági szakasz teljesítése vár az indulókra, valamint az idei újdonság a körverseny, melyet egy alkalommal kell a mezőnynek teljesítenie. A szinte teljes egészében aszfaltos talajú, 1 km-es körpályán három kört kell teljesíteni. A kislőtéri gyorsasági szakasz stop állomását egy fűtött sörsátorban alakítják ki. Itt meleg étel-italok fogyasztása közben, közvetlenül a versenypálya szélén nézhetik az érdeklődők az elhaladó versenyautókat. A sátorban felállított plazma tv-ken pedig a kinn zajló verseny pillanatait élvezhetik élő adásban, akik nem akarnak a hidegbe kimerészkedni.

A másik idei szenzáció, hogy az eszement tempójáról hamar megismert vb-s versenyző, Gigi Galli is részt vesz a versenyen. Egy magyar csapat, a Budai Team Toyota Corollájával mutatja meg, hogy mire képes az ismeretlenben. A magyar csapat vezetője, Maricsek Miklós így mesél az eseményről: Nagyon sűrű hetünk volt, hiszen a múlt hétvégén Vaclav Pech indult a Corollánkkal a prágai ralisprinten, amit meg is nyert. Pár napunk volt, hogy az autót felkészítsük a Mikulás-ralira, ahol Gigi Galli indul vele. Azt hiszem, minden csapat számára nagy megtiszteltetés lenne, ha egy vb-sztár őket választaná, és mi is ennek vesszük. Galli mindenképpen olasz autóval akart indulni, de végül sikerült őt meggyőznünk azzal, hogy az elmúlt három évben nem esett ki a Corollánk műszaki hiba miatt.

Galli pénteken érkezik, mi déltől már a rendelkezésére állunk, és valószínűleg egész délután tesztelni fogunk. Általában, ha ilyen nagy sztárt meghívnak egy versenyre, nem nagyon szokott tesztelni, inkább alkalmazkodik az autóhoz, de Galli ragaszkodott a hosszabb teszthez, amin többek között különböző gumikat is ki szeretne próbálni. Abszolút profi a hozzáállása, és nagyon komolyan veszi a versenyt - tette még hozzá.