Peugeot 307 WRC Magyarországon

2006.01.26. 19:34

Marcus Grönholm tavalyi futamgyőztes WRC autója magyarországon versenyzik idén.

A jelenleg bérelhető ügyfélautók közül az egyik legmodernebbel, egy 2006-os specifikációjú Peugeot 307 WRC-vel száll harcba az idei magyar rali bajnoki címért a tavalyi bronzérmes páros, Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós.

Az elmúlt héten kötöttek szerződést az olasz Grifone-csapattal egy Peugeot 307 WRC-re, amellyel a magyar bajnokságban legalább hét futamon fognak rajthoz állni. Arról az autóról van szó, amelyikkel tavaly Marcus Grönholm megnyerte a Finn Ralit. Ezt átépítik a 2006-os szabályoknak megfelelően, tehát nem lesz benne első és hátsó aktív differenciálmű, és vízbefecskendezés sem. A magyar csapatnak abszolút prioritása van a Grifone csapatnál a Peugeot-ra ami azt jelenti, hogy legfeljebb az egyik olasz versenyzőjük mehet még két futamot az autóval.

Spitzmüller Csaba: " Nagyon sokat gondolkoztunk rajta, hogy milyen autóval induljunk az idén. Szerettünk volna továbbra is együtt dolgozni az olasz Grifone-csapattal és végül ők ajánlották a Peugeot 307 WRC. Az autót még nem tudtam kipróbálni, hiszen jelenleg a Peugeot Sportnál építik, de amint elkészül, tartunk Olaszországban egy tesztet. Szeretnénk az első futam előtt Magyarországon is tesztelni vele, hogy Egerben már egy olyan autóval állhassunk rajthoz, amit ismerünk."

Kazár Miklós: "Nagyon sok segítséget kaptunk a Grifone-csapattól, akik annyira akarták, hogy ezzel az autóval és náluk versenyezzünk, hogy még két olasz partnert is találtak az autóra, amivel hozzájárultak a költségvetésünkhöz. A Monte Carlo Ralin bemutattak minket a Peugeot Sport képviselőinek, akik ismerték a tavalyi eredményünket, gratuláltak hozzá, és azt mondták, hogy biztosak benne, ezzel az autóval bajnokok leszünk. Természetesen ilyen autóval csak ez lehet a célunk nekünk is."