Autósbolt a kocsmában

2001.02.07. 10:28

Van itt defektes kerék, leszakadt lökhárító, a Trabant-király Kőváry pedig idehordta már szinte a fél autóját. A söntés bejárata stílszerűen az autójának ajtajából készült. De megtalálható itt a zöld Trafó teteje, és a sárvédői is. Fotókkal teletűzdeltek a falak, és az album egyre csak bővül. A tulajdonosok kifejezett kérése, hogy mindenki hozzon, amit csak tud, alkatrészt, fotót, bármit, ami kapcsolatos a rallyval.

 
   
   

A rally szerelmesei, ha összehúzzák magukat, igen kis helyen elférnek. Például egy kimondottan értük működő sörözőben is. A hely nem túl nagy, de annál hangulatosabb. Bárhova néz az ember, mindenhol autós relikviákkal találkozik. Persze, mivel a versenyzők ide hordják az otthoni ,,szemetet".



 
   
 

Van itt defektes kerék, leszakadt lökhárító, a Trabant-király Kőváry pedig idehordta már szinte a fél autóját. A söntés bejárata, stílszerűen az autójának ajtajából készült. De megtalálható itt a zöld Trafó teteje, és a sárvédői is. Fotókkal teletűzdeltek a falak, és az album csak bővül. A tulajdonosok kifejezett kérése, hogy mindenki hozzon, amit csak tud, alkatrészt, fotót, bármit, ami kapcsolatos a rallyval.



 
   
   

Sokan arra gondolnak, hogyan állítható párhuzamba az autósport az alkoholos italok fogyasztásával. Sehogy, lenne a gyors válasz. De ha alaposabban belegondolunk, nem arról van szó, hogy rendszeresen a sárga földig lerészegednének, majd így hajtanának haza innen az emberek. Inkább arról, hogy végre van Budapesten is olyan hely, ahol esténként összeülhetnek beszélgetni, viccelődni, kielemezni a versenyekről készült videofelvételeket. Mert természetesen a beépített TV állandóan rally futamokat közvetít.

 
   
 

Ezek megbeszélése külön fejezetet igényelne a rally évkönyvében. Nincs olyan eredmény, futam, vagy csak egyetlen kanyarban bemutatott produkció, amivel legalább ketten egyetértenének. Az autóversenyzők makacs emberek, mindegyik csak a saját igazát fogadja el. Néhány sör után kissé emelkedett hangulatban próbálják meggyőzni a másikat autójuk szabályosságáról, de a környék lakói még sosem panaszkodtak a hangerő miatt.



 
   
   

Aki pedig még egy sört sem gurít le, azt Ördögh Mixinek hívják (van aki e nevet nem ismeri?). Az ő részére állandó ügyeletet tart egy üveg kölyökpezsgő a hűtőben. A többieknek pedig a szokásos hűtő-, és kenő folyadékok állnak rendelkezésükre. Ha esetleg éhség ütné fel a fejét az ádáz vitatkozások közben, arra is van megoldás.




 
   
 

Aki ide betér, számíthat rá, hogy találkozik a honi autósport valamely jelentős személyiségével. Autogramot kérni sem kell, egyszerűen le lehet másolni a falakról. Mikor eljön a záróra, lehet hívni a sofőr szolgálatot, mert ugye, senki nem gondolja, hogy egy autóversenyző gyalog, vagy BKV-val megy haza. Az autó meg holnap is kell.



 
   
   

Pécsi mintára (VFTS napközi), Pesten, vagyis Budán (III. Zápor z. 2/b.), tavaly szeptemberben nyitott a kis kocsma, és a forgalma egyre nő. Hamarosan számítani lehet a költözésre, egy nagyobb helyiségbe, de a hely szelleme is biztosan helyet szorít magának a bútorokat szállító teherautón.