Keleti oldal

2005.06.27. 09:35

Az Asia Pacific bajnokság nem létező koreai futamát a hétvégén rendezték. A Szöul környéki síkságon csapattak a Hyundai-ok, Kia-k és Protonok. Természetesen volt egy-két nagy név is a mezőnyben, mivel e méltán híres futamot, aki számít, nem szívesen hagyná ki.



Katsu Taguchi

A kétnapos viadalt végül, ádáz csata után Sho Kosugi (Hyundai Satria) nyerte, Fan-Fan (Mitsubishi Lancer) előtt alig néhány tizedmásodperces előnnyel. A verseny folyamán végig Fan-Fan vezetett, és már rajt-cél győzelemnek tűnt, de az utolsó gyorsasági egyik tempós egyenesének a végén autója elé ugrott egy kutya, és nem tudta kikerülni. A balesetben az autó egyáltalán nem sérült meg, csak a kutya. Fan-Fanék idővesztesége viszont jelentős volt, mert megálltak, és a kutya tetemét a csomagtartóba rakták, hiszen gondolniuk kellett a szerelőikre is akik, már két napja alig ettek néhány falatot.

A harmadik helyre az a Karamjit Singh (Proton Pert) futott be, aki 2001-ben már bajnok volt, az utóbbi néhány évben azonban teljesítménye jelentősen visszaesett, mert nem kedveztek neki a 2002-es szabálymódosítások. Ezen új szabályok szerint ugyanis a szervizpontokba érkezve a következő szakasz rajtsorrendjét Taekwon-Do mérkőzésekkel döntik el a pilóták. Singh ugyan fiatalkora óta sportolt, de Wado-Ryu tudása ebben az igen erős mezőnyben kevésnek bizonyul, így rendre hátrébb kerül. Mostani harmadik helyével viszont tovább erősítette vezető pozícióját az N csoportban.

A következő futam november 30-a körül várható, a pontos dátumot még nem árulták el, így próbálván meg távol tartani a kizsákmányoló északi versenycsapatokat.