Vendégségben a németeknél

2006.06.02. 11:37

Dirk és Jörg Müller már nagyon várja az oscherslebeni viadalt, hiszen ez az egyetlen versenyhétvége az FIA WTCC bajnokságban, amit szülőhazájukban, Németországban rendeznek.


A World Touring Car Championship 7. és 8. fordulóját Oscherslebenben rendezik. A Motorsport Arena ugyan nem Bajorországban van, hanem jóval északabbra, a BMW mégis hazai pályának tekinti. Ennek pedig nemcsak az az oka, hogy Németországban versenyeznek, hanem az is, hogy a BMW az elmúlt nyolc futamon mindössze egyetlen alkalommal engedte ki kezéből a győzelmet.

2004-ben a már akkor is SEAT-tal versenyző Rickard Rydell nyerte meg az ETCC-viadal aznapi második futamát, egyébként mindig a BMW pilótái álltak a dobogó legfelső fokán. A legemlékezetesebb győzelem egyértelműen Alessandro Zanardi nevéhez fűződik. Az olasz pilóta speciális versenyautóval vesz részt a túraautó-bajnokságban, mert lábait egy tragikus balesetben elveszítette. Oscherslebenben tavaly megnyerte a második futamot, ez volt első győzelme a balesete óta.


A német BMW-csapatnak, a BMW Team Germanynek nem volt örömünnep a legutóbbi hétvége Brands Hatchben. Remélik, hogy otthon, Németországban, kevesebb pluszsúllyal jobban teljesítenek majd.

Dirk Müller: Nagyon várom a németországi versenyt. A pálya izgalmas, és van egy-két technikás rész, amit nagyon kell ismerni. Szeretem Oscherslebent. Nagyon fontos, hogy a versenyautó beállításakor megtaláljuk az ideális kompromisszumot. Sok különböző jellegű kanyar van itt, és mindenhol jó egyensúlyra van szükség. Néhány nagyobb kerékvetőn is át kell hajtani, ezt is észben kell tartani, amikor az autót állítják be.


Jörg Müller: A Motorsport Arena nem tartozik a gyorsabb pályák közé. Itt a tapadás a legfontosabb, különösen például a 180 fokos kanyarokban, ahol az autó sokáig egyoldalú terhelést kap. Persze az is fontos, hogy a kerékvetőkön gyorsan keresztül bírjunk rongyolni. 2003-ban sikerült nyernem Oscherslebenben, de ez semmit sem számít, pláne egy ilyen kiélezett versenyben. A legjobb az, hogy otthon versenyezhetek, hazai közönség előtt. A családom és a barátaim ott lesznek velem, és ez nagyon jó érzés.