Szeptemberben irány Brno!

2005.12.11. 18:28

Még nem minden versenyhelyszín és időpont biztos, de a következő évi túraautó-világbajnokság versenynaptárának a gerince már megvan. Szeptemberben élőben is megnézhetjük a WTCC-t Brnóban.


Pénteken a Monacóban ülésező FIA World Motorsport Council kialakította az FIA World Touring Car Championship 2006-os évi provizórikus versenynaptárát. A két dél-amerikai verseny megrendezése még nem teljesen egyértelmű, de úgy tűnik, nyolc versenynek már megvan a pontos helye és ideje. A brazil versenypályát még el kell fogadtatni az FIA-val, Pueblában pedig be kell fejezni a szervezet által előírt módosításokat, hogy a pálya megfeleljen a biztonsági követelményeknek.

Nekünk, magyaroknak, jó hír, hogy a sorozat idén szeptemberben ellátogat a Budapesttől mindössze 300 kilométerre lévő Brnóba, Csehországba, így az autósport szerelmeseinek lehetősége nyílik, hogy mindössze három órás utazás után élőben is megcsodálják a WTCC-versenyautókat. Brnóban nemcsak a jegyek megfizethetők, de a szállodai szobák és az éttermek sem drágák.

A WTCC provizórikus versenynaptára a 2006-os évre

Április 2.: Monza, Olaszország
Április 30.: Magny-Cours, Franciaország
Május 21.: Brands Hatch, Nagy-Britannia
Június 4.: Oschersleben, Németország
Július 2.: Curitiba, Brazília
Július 30.: Puebla-Amazoc, Mexikó
Szeptember 3.: Brno, Csehország
Szeptember 24.: Isztambul, Törökország
Október 8.: Valencia, Spanyolország
November 19. Makaó, Kína