Villantott a magyar Tesla Club - 50 autó zenélt egyszerre

2022.12.29. 06:36

Teslát birtokolni messze többet jelent számunkra, mint egy iszonyatosan gyors autót. Sok közöttünk a geek, aki rajong az összes izgalmas kütyüért, és ezt pontosan tudják a Tesla mérnökei is. Ahogy azt is, hogy minden Tesla tulajdonosban ott lapul valahol a gyermek, ezt kihasználva még 2015-ben érkezett a Model X-hez egy olyan frissítés, amivel az autók táncolni, zenélni és villogni tudtak előre programozott koreográfia szerint. Tavaly ezt a csomagot az összes további Tesla is megkapta egy újragondolt formában.

Az apropó nem más volt, mint a Tesla új LED mátrix fényszórója a Model 3-ban. A Lightshow azt hivatott prezentálni, hogy a fényszóró már ki tudja írni a TESLA feliratot a falra, tehát megfelelő szoftveres támogatással a jövőben ennél sokkal komolyabb dolgokra is képes lesz a hardver. De ahogy azt Elonnál már megszoktuk, a fényszórók extra funkcióira még várnunk kell egy darabig.

Sokak szerint ez az egész show csak egy bazári magamutogatás, ám valójában messze többről szól: bemutatja, hogy a Tesla egyedüliként az autóiparban a központi számítógépről tud vezérelni mindent. A vertikális integrációnak hála képes akár a lámpák utolsó kis LED-jét, az ajtókat, ablakokat, tükröket, csomagtartót is egyenként vezérelni mindössze pár paranccsal. Ez egy tech-demo, amivel bemutatják a világnak és a többi autógyártónak, hogy mire képesek, hogy hol tartanak most.

Akinek pedig a gyárilag előre programozott két dal nem lenne elég, írhat sajátot, sőt tele van a net jobbnál jobb fényjátékokkal. Ráadásul idén újabb ajándékot kaptak a teslások: mostantól lehetőség van a fényjáték időzítésére és a tökéletes szinkronban való elindítására. Így hát nekünk sem kellett több: összegyűltünk a szigetszentmiklósi töltősziget mellett (ami most lett kibővítve immáron 20x250kW teljesítményre), és több mint 50 autóval formáztunk egy óriási karácsonyfát!

BÚÉK Mindenkinek!

A cikk szerzője Bérczi Balázs, azaz Teslamaster. Kövesd a YouTube-on!